Sehnalová (ČSSD): Zákon lépe umožní vyšetřovat a trestat nepoctivé obchodníky

24.10.2018 7:31

Komentář na facebookovém profilu k zákonu na ochranu spotřebitele

Sehnalová (ČSSD): Zákon lépe umožní vyšetřovat a trestat nepoctivé obchodníky
Foto: sehnalova.cz
Popisek: Europoslankyně Olga Sehnalová

Včera jsem se zúčastnila společného jednání s komisařem a třemi komisařkami, kteří jsou zodpovědní za zavedení digitálního vnitřního trhu EU. Diskutovali jsme o tom, co se nám při ochraně spotřebitele na internetu již podařilo dosáhnout – při nakupování již například nemůžete být diskriminováni kvůli Vaší národnosti, podařilo se zlepšit doručování zásilek při nákupech ze zahraničí, stejně jako zákony na ochranu spotřebitele tak, aby spotřebitelé při nákupech v e-shopech měli stejná práva jako při nakupování v kamenných obchodech.

Řeč také přišla na nařízení o spolupráci dozorových orgánů v oblasti ochrany spotřebitele, jehož jsem byla hlavní zpravodajkou, a které začne platit od ledna 2020. Eurokomisařka Jourová členy našeho Výboru pro vnitřní trh a ochranu spotřebitelů informovala o tom, jak se členské státy a jejich dozorové orgány (například naše Česká obchodní inspekce) připravují a školí na nové pravomoci, kterými jim mnou připravený zákon lépe umožní vyšetřovat a trestat nepoctivé obchodníky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.