Sehnalová (ČSSD): Zpráva poslanců navrhuje zvýšení bezpečnosti vozidel

18.11.2017 19:49

Evropský parlament přijal zprávu Záchrana životů: zvyšování bezpečnosti vozidel v EU, jejíž stínovou zpravodajkou za frakci S&D ve Výboru pro dopravu a cestovní ruch byla Olga Sehnalová. Výbor své priority k tomuto tématu vyjádřil v souvislosti s chystaným přezkumem nařízení o obecné bezpečnosti vozidel a nařízení o ochraně chodců, které Komise připravuje předložit zkraje příštího roku.

Sehnalová (ČSSD): Zpráva poslanců navrhuje zvýšení bezpečnosti vozidel
Foto: sehnalova.cz
Popisek: Europoslankyně Olga Sehnalová

Obsahem přijaté zprávy jsou návrhy na zlepšení bezpečnosti vozidel, zejména pak na systémy aktivní a pasivní bezpečnosti vozidel. Parlament podpořil instalaci automatického nouzového brzdění, inteligentní přizpůsobování rychlosti jízdy či asistenci při udržování vozidla v jízdním pruhu. Pro oblast pasivní bezpečnosti poslanci schválili standardizaci rozhraní alkoholových imobilizérů, sledování tlaku v pneumatikách nebo signalizaci nouzového brzdění.

Zpráva také doporučuje zavedení několika dalších bezpečnostních opatření pro nákladní vozidla. Podporuje například změnu designu přední a zadní částí vozidla, to znamená zlepšení přímého výhledu či ochranu proti jejich podjetí zezadu.

„Do výsledného textu zprávy se mi podařilo prosadit několik pozměňovacích návrhů, které kladou důraz zejména na zlepšení bezpečnosti chodců nebo cyklistů. Doufám, že některé návrhy z této zprávy Komise také zohlední v připravovaném legislativním návrhu,“ dodala Olga Sehnalová, poslankyně Evropského parlamentu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

10:04 Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

Ministerstvo spravedlnosti aktuálně diskutuje opatření ke snížení rizika zpronevěry peněz z advokátn…