Senátor Antl: Diskriminace pracujících důchodců – aktuální informace

06.01.2014 8:18

Jaká je situace návrhu na zrušení některých ustanovení zákona č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve znění účinném od 1. 1. 2013, týkající se protiústavní diskriminace pracujících důchodců, který byl dne 12.02.2013 doručen k Ústavnímu soudu?

Senátor Antl: Diskriminace pracujících důchodců – aktuální informace
Foto: Redakce
Popisek: Miroslav Antl

Jak jsme vás před půl rokem informovali, předseda Ústavně-právního výboru Senátu Parlamentu ČR senátor JUDr. Miroslav Antl podal k Ústavnímu soudu ČR (ÚS) společně s dalšími senátory prostřednictvím advokáta pana Prof. JUDr. Aleše Gerlocha, CSc. návrh na zrušení některých ustanovení zákona č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve znění účinném od 1. 1. 2013, týkající se protiústavní diskriminace pracujících důchodců. Podání bylo k ÚS doručeno dne 12.6.2013 – a je tam evidováno pod sp. zn. Pl. ÚS 31/13.

Dále viz článek ZDE

Vzhledem k tomu, že jsme stále častěji dotazováni dotčenými spoluobčany (pracujícími důchodci), kteří jsou inkriminovanou částí zákona diskriminováni, na stav řízení u ÚS, můžeme Vás pouze informovat o tom, že jednání dosud nebylo nařízeno, když se proti tomuto návrhu svým vyjádřením ohradilo Ministerstvo práce a sociálních věcí jako účastník řízení.

Na to právní zástupce senátorů reagoval dne 20.11.2013 svou replikou (celé znění repliky).

Nařízení jednání před Ústavním soudem ČR neumíme nijak urychlit, a protože nemáme další aktuální informace, doporučujeme se nadále obracet na označený ÚS v Brně.

Děkujeme za pochopení – i za Vaši důvěru a podporu, kterou nám průběžně vyjadřujete ve svých e-mailech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miroslav Antl - profil

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…