Senátor Balatka: Výsměch a pohrdání vším, co činí civilizovaný svět civilizovaným

30.09.2022 14:04 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k Rusku.

Senátor Balatka: Výsměch a pohrdání vším, co činí civilizovaný svět civilizovaným
Foto: miroslavbalatka.cz
Popisek: Miroslav Balatka

Když nám to teď vůbec nejde na bojišti, půjdeme na to jinak. Bojovat moc neumíme, jak se ukázalo, ti Ukrajinci jsou fakt dobří. Ale v čem jsme fakt dobří my, co zvládneme a výborně umíme, je lhát a tlačit na bezbranné civilisty, co zbyli na okupovaných územích. Ha.. Tak uděláme na zabraných územích referenda do průhledných uren, jsem zvědavý, kolik hrdinů si tam dovolí hodit něco jiného než ano. Hahaha.. A i kdyby jich bylo víc, stejně víme, jak mají čísla dopadnout.. Hahaha. Stejně to všichni vědí a nikoho to vlastně nezajímá.. Hahahaha.. A pak ta území, kde tuhle šaškárnu "uspořádáme", prohlásíme za naše a připojíme k Rusku. Hahahahahahahaha.. A bude to ??´?? (naše)!

Současná ruská "logika" je neúprosná. Běhá z toho mráz po zádech... Výsměch a pohrdání vším, co činí civilizovaný svět civilizovaným a lidskou důstojnost důstojností..

Asi není pro Čechy a vlastence symboličtějšího data, kdy bychom si uvědomili, co znamená bezpráví zabrání cizího území, než datum dnešní. Před 84 lety, 30.9.1938 byla podepsaná Mnichovská dohoda, kvůli které jsme přišli o část pohraničí. A hned 1.října tehdy Němci vyrazili porážet orientační sloupy na hranicích. Předcházely tomu dlouhé měsíce nepokojů, kdy Němci v československém pohraničí, podporovaní fašisty z Německa, vyvolávali neklid, který v září 1938 vyvrcholil ozbrojenými útoky například v Teplicích nebo u nás v Habartově.

Dnes prezident Putin vyhlásil, že území suverénní svobodné Ukrajiny, které okupuje od jara ruská armáda a kde v minulých dnech proběhla tzv. "referenda", ve kterých se obyvatelé "svobodně" rozhodli pro připojení k Rusku, je nyní územím ruským. Na rozdíl od Hitlera v roce 1938 ani nepředstíral zájem o mezinárodní legitimizaci svého počínání nějakou mezinárodní dohodou jako v Mnichově, protože ví, že by ji nedostal. Z hlediska mezinárodního práva jde jednoznačně pouze o pokračování agrese, nikoli "anexe", jak tento jednostranný krok Putin nazývá.

Je velmi, velmi smutné pozorovat, kam se pod vedením Putina opět dostala země takových velikánů, jako byl Puškin, Dostojevský, Tolstý nebo Čajkovský..

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Už i Evropský účetní dvůr varuje před dopady Green Dealu

15:06 Okamura (SPD): Už i Evropský účetní dvůr varuje před dopady Green Dealu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke Green Dealu.