Senátor Doubrava: EU se sama trestá za svou blbost

13.07.2022 9:21

Velkohubí hlupáci z EU podlézají USA tím, že pilně zavedli americké protiruské sankce. A vyhlásili, že do pár let odstřihnout Evropu od ruského plynu. Teď došlo k technické odstávce plynovodu Nord Stream 1 (označovaný též prostě Nord Stream) a EUidioti se obávají, že Ruská federace po ukončení technické údržby plynovod již nespustí.

Senátor Doubrava: EU se sama trestá za svou blbost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Doubrava

Ani bych se tomu nedivil. Vždyť jsme vyhlásili Rusku válku. Čeští vládní idioti stejně jako idioti z většiny států EU podporovali a podporují válku na Ukrajině dodávkami zbraní a munice ukrajinské straně. EU také kyjevskou Ukrajinu podporuje i finančně. Dokonce i mezi Američany je slyšet varování, že USA svou angažovaností již v podstatě jsou ve válce s Ruskem.

Za této situace proč bychom měli od Ruska dostávat plyn? EU porušila nepřeberné množství obchodních a mezivládních dohod svými přihlouplými sankcemi. Proč by proto měli Rusové dodávat objednaný plyn? Sankcemi chceme ekonomicky a sociálně poškodit Ruskou federaci. Proč by v EU mělo být dost plynu na vytápění a výrobu?

Slyšel jsem dvě dámy, jak se bavily o plynu na zastávce trolejbusu v Ústí nad Labem. Jedna z nich s povzdechem řekla: „Měli by ty papaláše z Bruselu za to, co provedli se sankcemi, zmrskat a na dvacet let vyhostit do Albánie. A naši vládu taky. Protože topíme doma plynem.“ Byla to moudrá slova rozzlobené ženy.

Anketa

Jsou ceny elektřiny v ČR spravedlivé, s ohledem na mezinárodní situaci?

1%
98%
hlasovalo: 30978 lidí

Co k tomu dodat? Snad jen to, že v ČT 24 politicky korektní odborníci 11. 7. večer uvedli, že EU bude mít plyn z Kataru. Samozřejmě drahý a jako zákazník EU nebude prioritou. Bude vhodné se prý orientovat na americký zkapalněný plyn. Ale jedním dechem jsme se dozvěděli, že dodávky z USA budou na tržním principu, tedy kdo dá nejlepší nabídku. Výhodou bude, když to ještě podpoříme investicemi do společnosti, která plyn těží a zpracovává.

Prostě místo dlouhodobých, stabilních a cenově výhodných podmínek na dodávky plynu a ropy z Ruska se budou muset státy EU předbíhat, kdo zaplatí za plyn více. Vedoucí představitele EU by skutečně měli poslat nejméně na dvacet let do vyhnanství mezi Albánce.

Článek byl převzat z Profilu Jaroslav Doubrava

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…