Senátor Doubrava: EU se sama trestá za svou blbost

13.07.2022 9:21

Velkohubí hlupáci z EU podlézají USA tím, že pilně zavedli americké protiruské sankce. A vyhlásili, že do pár let odstřihnout Evropu od ruského plynu. Teď došlo k technické odstávce plynovodu Nord Stream 1 (označovaný též prostě Nord Stream) a EUidioti se obávají, že Ruská federace po ukončení technické údržby plynovod již nespustí.

Senátor Doubrava: EU se sama trestá za svou blbost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Doubrava

Ani bych se tomu nedivil. Vždyť jsme vyhlásili Rusku válku. Čeští vládní idioti stejně jako idioti z většiny států EU podporovali a podporují válku na Ukrajině dodávkami zbraní a munice ukrajinské straně. EU také kyjevskou Ukrajinu podporuje i finančně. Dokonce i mezi Američany je slyšet varování, že USA svou angažovaností již v podstatě jsou ve válce s Ruskem.

Za této situace proč bychom měli od Ruska dostávat plyn? EU porušila nepřeberné množství obchodních a mezivládních dohod svými přihlouplými sankcemi. Proč by proto měli Rusové dodávat objednaný plyn? Sankcemi chceme ekonomicky a sociálně poškodit Ruskou federaci. Proč by v EU mělo být dost plynu na vytápění a výrobu?

Slyšel jsem dvě dámy, jak se bavily o plynu na zastávce trolejbusu v Ústí nad Labem. Jedna z nich s povzdechem řekla: „Měli by ty papaláše z Bruselu za to, co provedli se sankcemi, zmrskat a na dvacet let vyhostit do Albánie. A naši vládu taky. Protože topíme doma plynem.“ Byla to moudrá slova rozzlobené ženy.

Anketa

Jsou ceny elektřiny v ČR spravedlivé, s ohledem na mezinárodní situaci?

1%
98%
hlasovalo: 30980 lidí

Co k tomu dodat? Snad jen to, že v ČT 24 politicky korektní odborníci 11. 7. večer uvedli, že EU bude mít plyn z Kataru. Samozřejmě drahý a jako zákazník EU nebude prioritou. Bude vhodné se prý orientovat na americký zkapalněný plyn. Ale jedním dechem jsme se dozvěděli, že dodávky z USA budou na tržním principu, tedy kdo dá nejlepší nabídku. Výhodou bude, když to ještě podpoříme investicemi do společnosti, která plyn těží a zpracovává.

Prostě místo dlouhodobých, stabilních a cenově výhodných podmínek na dodávky plynu a ropy z Ruska se budou muset státy EU předbíhat, kdo zaplatí za plyn více. Vedoucí představitele EU by skutečně měli poslat nejméně na dvacet let do vyhnanství mezi Albánce.

Článek byl převzat z Profilu Jaroslav Doubrava

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Kraj se zavázal pomoci se záchranou zříceniny hradu Děvičky

20:03 Hejtman Grolich: Kraj se zavázal pomoci se záchranou zříceniny hradu Děvičky

Jedním z nejikoničtějších symbolů jižní Moravy je mohutná zřícenina hradu Děvičky v Pavlovských vrší…