Senátor Dryml: Expertní komise pacienty nezachrání

09.07.2014 14:58

Senátor MUDr. Vladimír Dryml je pobouřený situací ve zdravotnictví, kde v současné době dochází k rozpadu spolupráce záchranných služeb a nemocnic.

Senátor Dryml: Expertní komise pacienty nezachrání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Vladimír dryml

„Místo aby ministr nastavil jasné pokyny a směrnice, raději zřídil expertní komisi, která už jednou existovala, akorát byla úplně k ničemu“, říká senátor.

„Problémy záchranných služeb a nemocnic nejsou pouze záležitostí Prahy, už léta řešíme rozpory ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové, a ostatní krajské nemocnice na tom nebudou lépe. Ministerstvo by mělo urychleně předložit vládě a Parlamentu zákon, jak má záchranná služba postupovat, a jaké jsou její pravomoci k umístění pacienta ve zdravotnickém zařízení. Ministr Němeček je ovšem v celé záležitosti zcela pasivní“, upozorňuje Vladimír Dryml.

„Expertní komise vůbec nic neřeší, zdravotníci nemají čas při převozu pacientů volat komisi, že nemocnice nesouhlasí s hospitalizací. Dlouho očekávané řešení nedopadlo příznivě ani pro jednu stranu, v podstatě akorát v celé problematice přibyla nové byrokratická instituce, kam se mohou dodatečně obracet příbuzní pacientů. Personál nemocnic i záchranných služeb bude dále pod stresem, protože jim na ministerstvu není nikdo schopen určit, kdy ve své práci postupují správně, a kdy nikoliv“, uzavírá senátor.

MUDr. Vladimír Dryml

  • BPP
  • Prezident svazu Senioři České republiky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vladimír Dryml

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…