Senátor Dušek: Nevím, jestli se vůbec naše návrhy k vyjednávačům dostanou

11.12.2019 13:26

Projev na 14. schůzi Senátu 11. prosince 2019 – Informace vlády ČR o pozicích vlády a programu jednání Evropské rady, která se koná ve dnech 12. - 13. prosince 2019

Senátor Dušek: Nevím, jestli se vůbec naše návrhy k vyjednávačům dostanou
Foto: David Daniel
Popisek: Senátor Jiří Dušek

Pane předsedající, vážený pane vicepremiére, kolegyně, kolegové.

Skutečně debata na našem výboru byla složitá a dlouhá. Svým způsobem si nejsem jistý, proč, když si člověk uvědomí, že dneska je 11. prosince, my se kolem poledne nějak dohodneme a zítra ráno začne vyjednávání. Nevím, jestli se vůbec naše návrhy k vyjednávačům dostanou.

Nicméně, už to tady také zaznělo od kolegů a kolegyň, já chápu opoziční roli Senátu. Nebo přístup Senátu, ale i tak mám pocit, že bychom občas mohli být konstruktivní. Nebo mít alespoň částečně konstruktivní přístup a v diskuzích, které jsme včera vedli na výboru pro EU, jsem zmiňoval, že v tom usnesení chybí třeba podpora transformace uhelného českého průmyslu. Nebo právě onen rozvoj bezemisní a bezpečné energetiky. Nejsme si jistí tím, jestli nelze tlačit na změny víceletého finančního rámce. A samozřejmě čeká nás brexit, který také zamíchá s kartami.

Proto jsem měl s jednotlivými body velké problémy, pro řadu z nich jsem nehlasoval.

Sám podporuji pozměňovací návrh pana kolegy Nwelatiho. Ale pokud by neprošel, tak žádám o hlasování po jednotlivých bodech.

Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

9:15 Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

Dnešní oprávněné diskuze o současném návrhu migračního paktu jsou vedeny víceméně ve dvou rovinách: …