Senátor Hilšer: Jako prezident nebudu nastrčená figura zaběhaných mocenských struktur

28.07.2022 8:35 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k přímé prezidentské volbě.

Senátor Hilšer: Jako prezident nebudu nastrčená figura zaběhaných mocenských struktur
Foto: Hana Brožková
Popisek: Marek Hilšer

Bez milionů na kampaň a na reklamu, bez drahých politických marketérů, bez PR članků, které malují realitu na růžovo, a bez protěžování v médiích považuji výsledek v posledním průzkumu za skvělou zprávu.

Před pěti lety jsem začínal z naprosté nuly, jako nezavislý občan z ulice, téměř bez peněz a jen s pomocí několika nadšenců jsem získal 450 000 hlasů. Byl to malý zázrak.

Dnes 5 měsíců před volbami startuji ze čtvrté pozice se 7,5%.

Každému je jasné, že nezávislí občanští kandidáti, za nimiž nestojí žádné soukromé zájmové skupiny, právní kanceláře, lobbisté nebo zbrojaři, které politikům platí volební kampaně, to budou mít  vždy těžší.

To ale nic nemění na skutečnosti, že má smysl usilovat o to, aby budoucí hlava státu nebyla jen nastčená figura zaběhaných mocenských struktur. 

Prezident musí být nezávislá osobnost, která bude usilovat o zlepšení naší politické kultury, posílení občanského principu a občanské společnosti. 

Musí nastavovat hráze soukromému zájmu, který si přisvojuje stát na úkor občanů. Ať už se to děje formou, kterou rozvinul Babiš nebo způsobem, kterým to dělal establishment před ním a bude dělat i po něm.

Pokrytectví v politice otevřelo Babišovi cestu k moci a pomáhá relativizovat jeho chování.

Proto se volby nesmí scvrknout pouze na boj proti Babišovi, ale musí být snahou o skutečnou změnu politické kultury, ne jen volbou menšího zla.

Děkuji všem, kdo pomáhají tomuto úsilí a kdo se k němu připojují. Je nás stále více. Naše naděje není v jistotě vítězství, ale v přesvědčení, že má smysl usilovat o změnu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

18:09 Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

Návštěvníci pražských náplavek se mohou těšit na nové místo k zábavě, odpočinku a kreativnímu vyžití…