Senátor Hilšer: Pokračuji v boji proti tomu, co považuji za nesprávné

10.10.2022 22:21 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k důvodům vstupu do politiky

Senátor Hilšer: Pokračuji v boji proti tomu, co považuji za nesprávné
Foto: Hana Brožková
Popisek: Marek Hilšer

Vždycky je nějaký moment, který vás přiměje se do něčeho nového pustit. Třeba vstoupit do politiky. Něco vás naštve anebo naopak inspiruje. V tomhle jsem se nikdy dlouho nerozmýšlel. Lidé často čekají na někoho, kdo bude ochoten riskovat a postaví se do čela.

Na lékařské fakultě jsem byl předsedou akademického senátu. Podařilo se nám nastavit systém hodnocení výuky, který více méně funguje do dneška. Do velké politiky jsme tehdy zasáhli úspěšným protestem proti plánu, který by zřejmě vyvedl peníze ze zdravotnictví do soukromých rukou. Se studenty jsme díky akci Týden neklidu odvrátili i plán reformy vysokých škol, který hrozil omezením akademických svobod.

Anketa

Pro koho byste raději hlasovali ve 2. kole prezidentské volby?

hlasovalo: 22216 lidí

V té době i později jsem pobídl další, aby nenechávali věci být, aby využívali možností, které demokracie poskytuje. S přáteli jsem radikálním způsobem protestoval proti proruským postojům prezidenta a vlády po vpádu Ruska na východní Ukrajinu v roce 2014.

Po minulé volbě jsem získal mandát senátora a pokračuji v boji proti tomu, co považuji za nesprávné. Ať už to byl exekuční byznys napojený na politiku, černé stavby anebo podezřelé prodeje pozemků Českých drah a vůbec umetávání cesty developerům na úkor obyvatel. Také jsem předložil a prosazuji zákon o korespondenční volbě pro české občany pobývající v zahraničí.

Angažoval jsem se v povzbuzování veřejné podpory Ukrajině hned po začátku ruské agrese, vystoupil jsem na několika demonstracích volajících po zbraňové pomoci. Spolu s ostatními poslanci a senátory jsme napsali otevřený dopis premiéru Fialovi, kde jsme navrhovali konkrétní iniciativy.

Často mě oslovují lidé, kteří si připadají bezmocní. Vždy se je snažím povzbudit. Když budeme zticha, nikdo nás neuslyší. Nejvýznačnější osobnosti v prezidentském úřadě v naší zemi byli lidé, kteří se nebáli jít ve své době proti proudu. Pojďme si z nich vzít příklad.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.