Senátor Horník: Je připravený program i pro lázeňství?

20.09.2022 20:04

Projev na 29. schůzi Senátu 20. září 2022 k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 458/2000 Sb., o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetických odvětvích.

Senátor Horník: Je připravený program i pro lázeňství?
Foto: archiv senátora
Popisek: senátor Jan Horník (STAN)

Vážený pane předsedající, vážený pane ministře, vážené kolegyně a kolegové. Využil jsem přednostního práva, což se ostatním omlouvám, a to z toho důvodu, že tady otázky nastínil do oblasti cestovního ruchu kolega Sobotka. Já bych to chtěl jenom rozšířit do cestovního ruchu a lázeňství, což je poměrně velký segment, zejména v Olomouckém a Karlovarském kraji.

Cestovní ruch a lázeňství byly nejvíc zasaženy právě těmi dvěma covidovými roky. Kompenzace nějaké byly, ale samozřejmě když se z toho konečně začala tato oblast lázeňství a cestovního ruchu pomalu vzpamatovávat, najednou přišel druhý strašák, a to jsou ceny energií.

To, co tady říkal kolega Sobotka, mně z toho vychází, tak jak to má vláda připravené, že to zhruba zasáhne 72 procent, když budeme u lyžařských areálů, lyžařské areály... Dokonce areály, které mají velkoodběr, dostanou se do těch středních podniků. Čili není problém. V republice jsou pouze tři obrovské areály, kterých se to asi zřejmě nedotkne. To je oněch 28 procent. Chci se zeptat pana ministra, jestli tady už je taky nějaké řešení v této oblasti. A potom se chci zeptat na ten segment toho lázeňství, protože jsme tady tři z toho regionu lázeňského trojúhelníků a ještě Lázně Jáchymov, Konstantinovy a další lázně.

Jestli je tady také připraven nějaký program, aby nemuseli omezovat péči jak našim hostům, českým, tak samozřejmě cizincům. Pak tam vidím souvislosti, vidím to třeba v sousedním Jáchymově, kde dochází k doléčování právě těch covidových problémů, které nastaly během těch dvou let. Těm pacientům to hodně pomáhá. Čili aby tam tyto lázně nemusely omezovat svou činnost. Předem děkuji za odpověď.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…