Senátor Láska: Poslední, co potřebujeme, je agrese a vzájemné napadání

21.09.2020 19:09

Komentář na facebookovém profilu k nervózní atmosféře v zemi kvůli koronaviru.

Senátor Láska: Poslední, co potřebujeme, je agrese a vzájemné napadání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Václav Láska

Stále častěji vídám hodně útočné facebookové statusy, jejichž společným tématem je nový koronavirus. Ten zapříčinil nejen hodně napjatou situaci ve zdravotnictví i ekonomice, ale také zformování nesmiřitelných táborů, které po sobě ostře jdou. Lidé, proč to děláte? Proč se mezi sebou napadáte?

Současná situace je fakt na houby, takže chápu tu spoustu emocí, které vyvolává. Ale poslední, co potřebujeme, je jakákoli přemíra agrese a vzájemného napadání. Buďme k sobě tolerantní! Vždyť v současném informačním chaosu je opravdu těžké udržet si kritický, objektivní a emocí prostý přístup. Od toho tu ostatně máme vládní „profíky“. Právě oni mají moc a nesou odpovědnost. A pokud svoji roli nezvládají, tak mimo chaosu v ekonomice, školství, zdravotnictví, přinášejí i chaos do hlav lidí.

Takový chaos je pak nejlepší živnou půdou pro spoustu emocí, vyhraněných názorů, zloby. Jediný, na koho se však můžeme opravdu zlobit, jsou právě politici, kteří neumějí řešit krizi a přesvědčivě a konzistentně vysvětlovat své kroky.

Odvádět pozornost od jejich chyb tím, že se začneme napadat a obviňovat navzájem, není dobrý nápad. První vlnu koronavirové epidemie jsme i díky vzájemné soudržnosti zvládli skvěle. Když nezměníme styl a budeme držet pospolu, tak se úspěšně popereme i s tou druhou.

Mgr. Václav Láska

  • BPP
  • Tento profil nevytvořil Václav Láska, proto zde není aktivní
  • senátor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…