Senátor Láska: Sjednocování demokratických stran s politikem z éry primátora Béma?

16.12.2019 18:28

Komentář na facebookovém profilu ke koalicím a hádkám

Senátor Láska: Sjednocování demokratických stran s politikem z éry primátora Béma?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Václav Láska

Společnost volá po spolupráci opozičních stran. Politici jí to slibují. Do toho konceptu příliš nezapadá aktuální rozpad koalice na Praze 1. STAN a KDU tu vypověděli koaliční smlouvu Praze Sobě, Pirátům a Zeleným. K vládě v této městské části se tak mílovými kroky blíží i hnutí ANO.

Nevím, jestli Vás to uklidní nebo naštve, ale zrovna tenhle případ není o tom, že by spolu aktuální demokratické síly neuměly spolupracovat. Je to prostě jen střet nového a starého politického světa.

Za hnutí STAN (nepochybně mladé a moderní hnutí) vypovězení koaliční smlouvy podepsal Petr Hejma. A to je bývalý starosta Prahy 1 v letech 2005 až 2011 za ODS. Z mého pohledu je to představitel té hloupé a arogantní politiky, která tu byla před Andrejem Babišem. A která ho tak trochu dostala k moci. Změnil dres a teď je místopředseda pražského STANU.

A od lidí, jejichž politický styl dostal Andreje Babiše k moci, nelze očekávat nic dobrého. Nelze na ně spoléhat při sjednocování opozice.

Politika je o lidech. A pokud do svého dresu a na ne zrovna nízký post pustíte politika ODS z Bémovské éry, nemůžete se pak divit, že za Vaši vizi o sjednocování demokratické opozice, dvakrát bojovat a dýchat nebude.

Mgr. Václav Láska

  • BPP
  • Tento profil nevytvořil Václav Láska, proto zde není aktivní
  • senátor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Canov: Nejčernější den v historii Senátu

20:07 Senátor Canov: Nejčernější den v historii Senátu

Nevídaný skandál ve věci návrhu novely Občanského zákoníku (známé pod názvem „Manželství pro všechny…