Senátor Láska: Ukrajinci jezdí domů na dovolenou. Fůůůůůůj? Ukazujete svou malost

15.07.2023 6:11 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ukrajinským uprchlíkům.

Senátor Láska: Ukrajinci jezdí domů na dovolenou. Fůůůůůůj? Ukazujete svou malost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Václav Láska

Ukrajinci jezdí domů na dovolenou. Fůůůůůůj!

Asi tomu nebudete věřit, ale i ve válce se lidé snaží normálně žít. Sice se jim partneři vrací z fronty zmrzačení nebo se nevracejí vůbec, sice je každou noc budí letecký poplach a občas některého z nich při cestě na oběd nebo sledování televize zabije raketa, ale snaží se žít. V Kyjevě, Lvově, Dnipru…

A asi nebudete věřit ani tomu, že i ve válce lidé chtějí potkávat své příbuzné. A tak ti, kteří ze své země utekli (třeba proto, že jejich město okupuje nepřítel nebo prostě přestalo existovat, protože bylo srovnáno se zemí) se za nimi alespoň na prázdniny vracejí. Asi pro některé z vás je k nepochopení, že svou dovolenou, kterou my využíváme k válení se u moře v Chorvatsku, oni využijí k tomu, aby navštívili příbuzné, kteří zůstali doma - v zemi napadené nepřítelem.

Nemůžou tam zůstat natrvalo mimo jiné proto, že nemalá část jejich země je okupované a statisíce domů a bytů přestalo existovat. A i neokupovaná města jsou přeplněná lidmi, kteří utekli z měst okupovaných a zničených. A to vše za situace, kdy je jakýkoliv rozvoj měst zastaven, protože většina prostředků napadené země míří na obranu proti agresorovi. Na stavbu nových domů či rozvoj infrastruktury toho moc nezbývá. 

Pokud na FB napíšete pohoršenou informaci o tom, že “Ukrajinci jezdí domu na dovolenou”, tak tím jen prokazujete svoji malost a ubohost. Jste schopni závidět i lidem, kterým nepřítel zabíjí blízké a ničí jejich domovy.

Mgr. Václav Láska

  • BPP
  • Tento profil nevytvořil Václav Láska, proto zde není aktivní
  • senátor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

A kdy začneme stejnou pomoc jako Ukrajincům poskytovat Afgáncům, Sýřanům, Iráčanům, Jemencům, Sudáncům a za čas Venezuelcům, Iráncům??, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseanaboca , 15.07.2023 7:36:45
Pokud na FB napíšete pohoršenou informaci o tom, že “Ukrajinci jezdí domu na dovolenou”, tak tím jen prokazujete svoji malost a ubohost. Jste schopni závidět i lidem, kterým nepřítel zabíjí blízké a ničí jejich domovy.Mám mezi urjinci známé, snad i přátele. Nemám nic proti obyčejným Ukrajincům, jen proti vládě dosazené násilným pučem ze strany USA a Británie. Vzpomínám na fotogafie na internetu jak Ukrajina ukazovala odborníky z USA jak vymněřují vojenské základny pro USA na Ukrajině. Kdyby USA obsadila Ukrajinu tak uzavřou Rusko a jim by nezbylo než jaderná válka. Proto souhlasím s tím, že Ukrajina nemůže být v NATO / Rusko uzavřeno Pobaltskými zeměmi na severu, tlak na Gruzii, Kazachstán atd, aby uzavřeli Rusko z jihu,,, co jinéhu Rusku zbývá, pkkud chce přežít?? Pro představu jaho žijete v paneláku a kolem vás se přistěhují jeden za druhým agresivní , zlodějské rodiny.. až vás úplně odříznou do možnosti jít si nakoupit, jít so školy,,,okrádají vás, bijí,,, Tím ale neschvaluji válku na Ukrajině, naopak neschvaluji všechny války vedené NATO, USA i ostatními po světě.

|  14 |  0

Další články z rubriky

Ministr Stanjura: Revizi rozpočtového určení daní předcházela rozsáhlá debata

14:07 Ministr Stanjura: Revizi rozpočtového určení daní předcházela rozsáhlá debata

Vláda schválila novelu zákona o rozpočtovém určení daní (RUD), jejímž cílem je nejen posílení daňový…