Senátor Orel: Andrej Babiš se Senátu vyhýbal jako čert kříži

23.01.2022 11:41 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profiu k jednání Výboru pro záležitosti EU a návštěvě premiéra Petra Fialy v Senátu

Senátor Orel: Andrej Babiš se Senátu vyhýbal jako čert kříži
Foto: archiv kandidáta
Popisek: Petr Orel (SZ)

Středeční jednání Výboru pro záležitosti EU mělo poměrně nabitý program, nejprve jsme si vyslechli velvyslankyni Slovinska, která nám přednesla zprávu o průběhu jejich předsednictví v Radě EU. Dlužno dodat, že jejich předsednictví bylo úspěšné.

Poté nám představil priority předsednictví Francie jejich velvyslanec, který mimo jiné hovořil o nutné spolupráci a koordinací s ČR a Švédskem, tedy zeměmi které se ujmou předsednictví v Radě EU po Francii.

Následně jsme byli seznámeni s aktuálním stavem příprav českého předsednictví. Je evidentní, že na zvládnutí tohoto logisticky přetěžkého úkolu se intenzivně pracuje. Minulá vláda evidentně přípravu, ale i finanční zabezpečení, výrazně podcenila.

Na jednání pléna Senátu, které proběhlo ve čtvrtek, dominovala otázka úpravy platů ústavních činitelů, naštěstí většina členů horní komory akceptovala návrh se návrhem tohoto zákona nezabývat a vyhnuli jsme se tak mnohahodinové, bezbřehé diskusi.

Poprvé se přišel do Senátu představit nový předseda Vlády ČR Petr Fiala. Premiéra jsme tak v Senátu viděli po více jak dvou letech. Pan A. Babiš se Senátu vyhýbal jako čert kříži.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

7:17 Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové ekonomické legislativě Evropské unie