Senátor Orel: Nejsmutnější byla návštěva Charity v Kopřivnici

15.05.2021 18:02 | Komentář

Komentář na facebookovém profilu k zásobování sociálních služeb ochrannými prostředky

Senátor Orel: Nejsmutnější byla návštěva Charity v Kopřivnici
Foto: archiv kandidáta
Popisek: Petr Orel (SZ)

Ve čtvrtek jsem rozvezl přes dva tisíce respirátorů, a obdaroval tak potřebné ve svém obvodu. Navštívil jsem nejdříve Bíloveckou nemocnici, která během pandemie čelí ekonomickým problémům. Dále Seniorcentrum Oasa v Petřvaldíku, Domov pro osoby se zdravotním postižením Nanovo ve Studénce a Charitu Studénka.

V Kopřivnici ve Středisku sociálních služeb sice mají pro své klienty a pracovníky pomůcek dostatek, avšak přijdou vhod respirátory pro klienty azylového domu a noclehárny. Armáda spásy Kopřivnice uvítala větší množství respirátorů, které rozdá lidem bez domova a sociálně slabým rodinám s dětmi, v nichž provádí sociálně aktivizační služby.

Nejsmutnější byla návštěva Charity v Kopřivnici, kde jsem se dozvěděl, že bohužel mnoho jejích klientů Covid-19 usmrtil. Poslední zastávkou byla Charita Frenštát pod Radhoštěm, kde také respirátory využijí, a spolupracují i s Armádou spásy, a tedy je přerozdělí mezi ty nejpotřebnější.

Stojí za připomenutí, že Senát Parlamentu ČR udržuje jako jediná politická reprezentace dobré vztahy s Tchaj-wanem, který nám díky tomu poskytl i výrobní linku, na níž se u nás vyrábějí tyto kvalitní respirátory.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

9:15 Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

„Jen pravda je diadémem umění“ je nápis vytesaný na pomníku hudebního skladatele Václava Jana Tomášk…