Senátor Orel: Otrávená Bečva poněkolikáté

03.09.2021 20:50 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k vyšetřování kauzy Bečva

Senátor Orel: Otrávená Bečva poněkolikáté
Foto: archiv kandidáta
Popisek: Petr Orel (SZ)

Pokus prof. J. Hrušky ve spolupráci s místními rybáři se solankou velmi naboural dosavadní oficiální tézi soudního znalce J. Klicpery. Každému kdo řeku Bečvu v dotčeném úseku zná, připadalo jeho vysvětlení a pokus poněkud zvláštní a zcela nelogické pak to, že by v cca 3km úseku na jedovatou látku nereagovalo žádné vodní živočišstvo. A to i kdyby jedovatá látka putovala v řece tak, jak prezentoval pan soudní znalec.

Současné reakce na pokus provedený mimo oficiální vyšetřování mi přijdou nepatřičné. ČIŽP jistě mohla, a věřím tomu, že určitě dostala, podnět na šetření v této souvislosti, a chci věřit tomu, že ho v krátké době odloží jako neopodstatněný a nebude „otravovat“ již tak znechucené a frustrované rybáře, kteří se pokusu zúčastnili.

Za logické a správné bych pak považoval, že se zamyslí policejní vyšetřovatel nebo státní zástupce, a objednají si tento pokus ve vlastní režii, aby se dopátrali pravdy (samozřejmě musí být srovnatelný průtok na řece Bečvě s 20. zářím 2020). Nebo by je mohla předběhnout ČIŽP či samotní vodohospodáři. Ten pokus určitě není enormně drahý.

Více ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Baxa: Novela zákona zřizuje nový registr umělců

6:23 Ministr Baxa: Novela zákona zřizuje nový registr umělců

Vláda projednala legislativní ukotvení statusu umělce. Hlavním cílem předloženého návrhu je předevší…