Senátor Štěch obdržel čestnou medaili Akademie věd ČR

06.04.2019 15:04

Místopředseda Senátu Parlamentu ČR Milan Štěch získal ve čtvrtek 4. dubna čestnou medaili Akademie věd ČR. Prestižní ocenění nazvané De Scientia et Humanitate Optime Meritis získal za svou podporu akademickému výzkumu a české vědy obecně.

Senátor Štěch obdržel čestnou medaili Akademie věd ČR
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Štěch

Medaili Milanu Štěchovi předala předsedkyně AV ČR v 16 hodin na slavnostním ceremoniálu ve vile Lanna v pražských Dejvicích. „Během zahraničních pracovních cest v čele delegace Senátu PČR vždy kladl důraz na propagaci české vědy a velmi podporoval rozšíření spolupráce mezi výzkumnými institucemi v České republice,“ stojí ve zdůvodnění jeho ocenění.

Tento jihočeský patriot se z titulu své funkce předsedy Senátu Parlamentu České republiky a nyní z pozice místopředsedy vždy zasazoval o větší sbližování zdejší vědecké a politické sféry. Byl častým návštěvníkem Akademických sněmů a umožnoval zástupcům Akademie věd prezentovat vědecké úspěchy v zahraničí, z nichž se rodily cenné mezinárodní spolupráce a studijní výměny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Fischer: Prezident Miloš Zeman mařil úsilí vlády a Parlamentu u Vrbětic

14:02 Senátor Fischer: Prezident Miloš Zeman mařil úsilí vlády a Parlamentu u Vrbětic

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Vrběticím.