Senátor Valenta: Malá domů?

06.11.2018 12:07

Přestože Babiš svůj Agrofert zaparkoval ve svěřeneckém fondu (který si sám založil), v čele tohoto, výrazně dotovaného gigantu, stále stojí Babišovi velmi blízcí spolupracovníci.

Senátor Valenta: Malá domů?
Foto: JK
Popisek: Senátor Ivo Valenta

Na správu navíc dohlíží jeho manželka. Jen opravdu velmi naivní jedinec by si tak mohl myslet, že už Babiš dnes s Agrofertem nemá nic společného a o jeho činnosti není nijak informován, jak sám do médií účelově uvádí.

Toto tvrzení považuji za absolutní nesmysl. Agrofert přitom patří stále k největším příjemcům evropských dotací v naší zemi. Jen loni na nich získal zhruba dvě miliardy korun! A to je jasný střet zájmů.

Považuji proto za naprosto správné, aby Evropská komise důsledně prošetřila, zda český premiér (a spolu s ním i ministr zemědělství Miroslav Toman, který čelí obdobnému podezření) neporušuje nová pravidla rozdělování dotací, a pokud shledá pochybení, aby z toho vyvodila patřičné důsledky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.