Senátor Valenta: Ministr Metnar nás chce vrátit do dob socialismu?

20.08.2018 8:35

Někdy mám pocit, že nevěřím svým očím.

Senátor Valenta: Ministr Metnar nás chce vrátit do dob socialismu?
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Senátor Ivo Valenta za Soukromníky

Jeden z těchto momentů byl, když jsem si přečetl článek, v němž se ministr obrany „ANO vlády“ Metnar vyjadřuje pro zavedení povinné vojenské služby. Vzpomněl jsem si na doby, kdy mladé dívky ronily slzy, že dva roky neuvidí své milé. Matky se modlily, aby se jim synové v pořádku vrátili domů, a ti samotní často usilovali všemožnými cestami o získání modré knížky.

Šikana, dělení vojáků na bažanty a mazáky – to je jistě pro některé nostalgie, pro jiné dodnes noční můra. Vím, že dnes řada lidí s nadsázkou tvrdí „kdo nebyl na vojně, není chlap“ – opravdu ale tohle někdo skutečně chce?

Máme profesionální armádu. Její řady můžeme rozšířit. Každý má navíc možnost podstoupit dobrovolná vojenská cvičení a v případě potřeby se tak podílet na obraně země. Nemůžeme ale přece nikoho nutit brát zbraň do ruky! Je to naprostý nesmysl.

Bezpečnost země je třeba posílit zcela jinými způsoby a začít se musí na úrovni EU. Všichni dobře vědí, co je v dnešní době největším bezpečnostním rizikem pro celu Evropu. Je to nelegální migrace nepřizpůsobivých a radikálních Islamistů. Řešení tohoto problému přece rozhodně nespočívá v zavedení povinné vojenské služby…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Česká měna reálně posiluje vůči euru o dvacet procent

13:09 Fiala (SPD): Česká měna reálně posiluje vůči euru o dvacet procent

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhodám české koruny