Senátor Valenta: Není menšina jako menšina

28.03.2020 19:37

Komentář na facebookovém profilu k aktivitám vietnamských komunit v čase koronaviru.

Senátor Valenta: Není menšina jako menšina
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivo Valenta

Od začátku šíření koronavirové nákazy v naší zemi jsem již několikrát četl o aktivitách, které vykonávají Vietnamci, žijící u nás.

Šlo vesměs o obchodníky, kteří museli uzavřít své provozy a přišli tak o zdroj příjmů. Přesto nesedí s rukama v klíně a začali alespoň šít roušky. Pomáhají i ve Zlínsém kraji, kde dodávají roušky do zdravotnických zařízení a uherskohradišťskjé nemocnici dokonce poskytli peněžitý dar. Složili se také na plicní ventilátory pro nemocnici v Ústí nad Labem.

Vážím si každého, kdo pomáhá. Tito lidé se u nás dokáží integrovat a nejen, že respektují naše pravidla a pracují, ale v tomto případě také nezištně pomáhají.

Je tu někdo, kdo si myslí, že by něco podobného udělali nepřizpůsobiví, ekonomičtí migranti z muslimských zemí? O žádných podobných aktivitách v zemích, kde je jejich komunita opravdu silná, jsem bohužel dosud neslyšel. Třeba se však ke mně tyto informace jen nedopatřením nedostaly…

Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem obdrží plicní ventilátor, možná i dva darem. Zasloužil se o to předseda Svazu Vietnamců v Ústeckém kraji Roman Trinh se svými kolegy.

Zdroj: ZDE.

Poznámka redakce: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a senátora Iva Valenty

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

Ivo Valenta

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Helebrant (ANO): Jsem jednoznačně proti a tento návrh nepodpořím

23:08 Helebrant (ANO): Jsem jednoznačně proti a tento návrh nepodpořím

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě