Senátor Valenta: Spojme síly a staňme se silnějšími

18.01.2017 11:42

Otevřený dopis senátora Iva Valenty živnostníkům

Senátor Valenta: Spojme síly a staňme se silnějšími
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Ivo Valenta

Vážení kolegové, milí živnostníci,

před 26 lety jsem začínal podnikat jako živnostník, seděl jsem v obchodě za pokladnou, vozil zboží, přemlouval dodavatele, staral se o zákazníky a po nocích dělal papíry. Přestože se mi podařilo vybudovat velkou mezinárodní skupinu firem, nezapomněl jsem na to, co je to být živnostníkem a jak těžká řehole to je.

Obzvláště v dnešní době, kdy stát hází klacky pod nohy všem aktivním a pracovitým lidem, především pak těm nejmenším podnikatelům. Na živnostníky dopadá stále více regulací, zákazů a příkazů, místo podpory podnikání se dočkali jen další administrativy a online šmírování.

Než jsem se stal senátorem, tak jsem si bláhově myslel, že stát šikanuje pouze mé podnikání. Bohužel jsem záhy zjistil, že jde o všeobecný trend, proti kterému však není v ČR veden aktivní a soustředěný odpor. A to bych chtěl změnit.

Mám dostatek zkušeností, odvahy a odhodlání, abych se pokusil čelit dnešní agrolevicové vládě, která dusí živnostníky. Proto jsem se ve svém politickém angažmá rozhodl soustředit právě na tuto oblast. Podporuji a spolupracuji se Stranou soukromníků České republiky, která je podle mého soudu novou alternativou pro ty, kteří chtějí zastavit byrokracii a konečně dát prostor všem, kteří se starají sami o sebe a o své zaměstnance.

Sám toho však nedosáhnu, potřebuji mít za sebou Vás, kteří denně čelíte státní byrokracii. Obracím na Vás, spojme síly a staňme se silnějšími v našem společném boji. Pojďme společně vyslat jasný signál, že už toho máme dost a chceme věci změnit!

Můžete mne kontaktovat prostřednictvím mé kanceláře v Uherském Hradišti (Pasáž Slunce, Masarykovo náměstí 155), na webu, facebooku, twitteru, e-mailem kancelar.slovacko@ivalenta.cz nebo telefonicky na čísle +420 737 277 102.

Budu také rád, když mi předáte Vaše e-mailové adresy či telefonní čísla, abych Vám mohl zasílat různorodé informace, postoje, pozvánky na akce, apod. Nechci Vás v žádném případě obtěžovat, píši Vám tento apel z toho důvodu, že je potřebné zmobilizovat všechny reálné síly a soustředit se na boj proti narůstající státní regulaci a vrchnostenskému počínání mnoha státních byrokratů…

Děkuji za Váš zájem a těším se na spolupráci.

S pozdravem

Ivo Valenta
slovácký senátor Parlamentu České republiky
zastupitel Zlínského kraje
podnikatel, investor a zakladatel nadace

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jelínková (KDU-ČSL): Navrhujeme tři varianty slev, závislé na počtu dětí

10:21 Jelínková (KDU-ČSL): Navrhujeme tři varianty slev, závislé na počtu dětí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL