Senátor Valenta: Státem nařizované bonzáctví

16.03.2018 12:27

Bruselští soudruzi opět rozšiřují bonzácké praktiky po celé Evropské unii.

Senátor Valenta: Státem nařizované bonzáctví
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Senátor Ivo Valenta za Soukromníky

Po mnoha regulačních nesmyslech teď přišli s dalším nápadem, jak podle jejich vlastních slov ještě více posílit daňovou transparentnost v EU. Domluvili se na tom, že daňoví poradci, účetní a právníci budou mít povinnost oznamovat úřadům plány firem, které by mohly vést ke snaze platit co nejnižší daně.

To znamená, že se z těchto profesí ze zákona stanou firmami placení státní udavači a agenti berních úřadů. A samozřejmě, pokud paní účetní bonzovat odmítne, hrozí jí obří pokuta.

Tak si bruselští byrokraté a bohužel i mnozí evropští ministři financí představují budoucnost svobodného podnikání. Nebylo by lepší rovnou znárodnit všechny firmy a nechat je spravovat dosavadní podnikatele za dvacetiprocentní marži?

Už slyším námitky, že přeci poctivá firma se nemá čeho bát a je přeci dobře bojovat proti daňovým únikům. S tím souhlasím? Ale proč bonzáckými praktikami? Proč např. nahrávat zhrzelým zaměstnacům, kteří budou se budou třeba jen účelově mstít?

Stát má díky čím dál složitějšímu účetnictví, EET, kontrolnímu hlášení a dalším desítkám regulací už tolik nástrojů, jak si detailně rentgenovat všechny firmy a dozorovat jejich daňové povinosti, že státem vynucované bonzáctví zaměstnanců je opravdu nápadem hodně za hranou normálnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…