Senátor Valenta: Vánoční EET připomíná tragikomedii

19.12.2019 12:18

Komentář k EET na vánočních trzích

Senátor Valenta: Vánoční EET připomíná tragikomedii
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivo Valenta

V některých případech nad pravidly EET zůstává rozum stát. V celém systému se už podle mne ztrácejí i ti, kteří ho paranoidně prosazují a zastávají se jej. Vezměme si například vánoční trhy. Na prodejce vánočních stromků, kteří si je sami pěstují, se zatím EET nevztahuje. Příští rok tomu však tito obchodníci již neuniknou. Jenže prodejci, kteří stromky nepěstují, ale přeprodávají, je naopak evidovat musí, a to už dnes. A co prodej vánočních kaprů? Tam je to úplně jinak. Ti mají z EET výjimku, a to na řadu dalších let. Logicky se tedy ptám, proč ji nemají zajištěnu také prodejci vánočních stromků a někteří další „stánkaři“?

Od začátku tvrdím, že tento systém je pouze buzerací aktivních lidí a je třeba ho zrušit. Vždyť pokuty za sebemenší prohřešky u jdou i u korunových položek až do desítek tisíc korun. A závistivci vesele bonzují nepohodlnou konkurenci, nebo udávají vlastní sousedy. Drobní živnostníci přitom mají papírování a dalších starostí už tak až nad hlavu a vedou boj o přežití. Je snad cílem dnešní vlády ty, kteří drží naši ekonomiku nad vodou, úplně znechutit a zlikvidovat tak, aby se dařilo jen velkým a nadnárodním firmám, parazitujícím na dotacích?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.