Senátor Valenta: Více Trumpů méně Schulzů

05.02.2017 10:46

Pokud se o nového amerického prezidenta Donalda Trumpa budou otírat lidé jako bývalý předseda Evropského parlamentu Schulz, pak musím říci, že mi bude ještě sympatičtější.

Senátor Valenta: Více Trumpů méně Schulzů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Ivo Valenta

Jeho vyjádření, kterým fakticky Trumpa označuje za hazardéra s bezpečností západního světa, je nejen komické, ale přímo drzé. Vždyť tím, kdo si zahrává s bezpečností západu jsou právě lidé jako Martin Schulz. Lídři evropského mainstreamu, který i přes migrační krizi, posilující hrozbu terorismu, neustále přežívající Islámský stát a hrozby ze zemí jako je Írán i nadále naivně věří tomu, že Evropa a Spojené státy musí spasit svět, pomáhat všem na úkor vlastních občanů, být tolerantní i vůči svým nepřátelům a vzdát se vlastních hodnot a zájmů pro celosvětové blaho. Jsou to právě tito lidé, kteří nás přivedli do situace, v níž se právě nacházíme. A ještě jim to nestačí. Přehnanou regulací legální držby zbraní nás chtějí učinit bezbrannými. Nejsou schopni ochránit naše vnější hranice. Zabývají se pseudotématy typu unisexových toalet a hrozby současného světa ignorují. Přitom jsme se již tolikrát mohli přesvědčit, že jediným lékem na tyto hrozby není naše vstřícnost, pacifismus, multikulturalismus a impotence, ale realistický přístup a důsledná obrana našich hodnot. Jsem přesvědčen, že pokud lidé jako M. Schulz budou kritizovat prezidenta Trumpa, pak je to důkaz, že svou práci dělá dobře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

14:04 Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k svobodě slova v Evropské unii