Senátor Valenta: Vyvlastnění ukryté za charitou?

02.01.2018 14:38

Slovácký senátor komentuje na facebookovém profilu zákonnou povinnost darovat neprodané potraviny neziskovkám

Senátor Valenta: Vyvlastnění ukryté za charitou?
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Senátor Ivo Valenta za Soukromníky

Už při projednávání tohoto zákona v Senátu jsem hlasitě upozorňoval na to, že nařizovat komukoliv charitu je pitomost. Proč mají mít supermarkety ze zákona povinnost darovat neprodané potraviny neziskovkám? Copak to není jen jiná forma vyvlastnění, která se ukrývá pod plášť zdánlivé pomoci potřebným?

Nemají být k charitě spíš podnikatelé vychovávání či motivováni byrokratickými nebo daňovými úlevami? Tato diktatura se mi prostě nelíbí, a přestože vím, že mne opět budou někteří aktivisté titulovat nejrůznějšími názvy a obviňovat z ignorace toho, že tuny potravin se vyhodí do kontejneru, místo toho, aby pomohly těm nejpotřebnější, budu pořád tvrdošíjně hájit princip svobody a zdravého rozumu.

Stát si hraje na „dobrosera“ a už zcela přestal brát ohled na to, že stát má zabezpečovat jen to nejnutnější a nevměšovat se do činností, kde je státní regulace zcela nepotřebná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

4:31 KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené zemědělcem Marianem Jurečkou plánuje od příštího roku sj…