Senátor Valenta: Zákazník má mít právo volby

19.09.2020 13:46

Komentář na facebookovém profilu k zákazu klecových chovů

Senátor Valenta: Zákazník má mít právo volby
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivo Valenta

Nerozumím tomu, jak se pod pláštěm falešné hry na ochranu zvířat čím dál tím více rozmáhají nejrůznější státní regulace a zákazy. Podle mne to však nemá být stát, ale zákazník, kdo bude určovat, jaká se budou v obchodech prodávat vajíčka.

Ano, také já dám samozřejmě raději přednost farmářským produktům. Ale ruku na srdce, opravdu si myslíte, že zákazníci budou rádi, když budou muset zaplatit za vajíčko dvakrát nebo možná i třikrát více?

Anketa

Mělo by Česko přijmout uprchlíky ze shořelého tábora v Řecku?

3%
97%
hlasovalo: 20971 lidí

Poslanci, kteří zvedli ruku pro zákaz klecových chovů, jsou podle mne tak trochu alibisté a populisté. Před veřejností si hrají na ty, kteří chrání nebohá zvířata a chtějí slepicím dopřát lepší životní podmínky, nicméně úplně zapomínají na dvě zásadní věci:

  • svým přístupem zlikvidují mnoho podnikatelů a s nimi i stovky pracovních míst
  • z naší země vytvoří obchodní ráj pro zemědělce z okolních států, kteří k nám začnou ve velkém dovážet vejce právě z klecových chovů, a to obzvláště v situaci, kdy podobná norma nebude platit v rámci celé Evropy.

A zákazníci? U mnoha z nich bude rozhodovat tak, jako dosud, cena. Dají tak přednost levnějšímu, tedy zahraničnímu vajíčku.

Jsem přesvědčen o tom, že trh by měl rozhodnout sám. Pokud lidé vajíčka od slepic z klecových chovů nebudou kupovat (a tento trend přirozeně sílí), tento typ chovu postupně přirozeně zeslábne či zanikne. DIktát ale opravdu nic nevyřeší. Z výše uvedených důvodů tento zákon v Senátu nepodpořím.

Poznámka redakce: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a senátora Iva Valenty

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

Ivo Valenta

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.