Senátor Valenta: Zaměstnávání podle sexuální orientace?

05.09.2018 12:51

Tak to už je opravdu silné kafe. Jak jsem psal již dříve, jsem příznivcem tradičního modelu rodiny, který je pro mne jediný přirozený. Neřeším ale, co kdo dělá doma a s kým a jak tráví svůj volný čas, pokud tím neubližuje nikomu z okolí. Je to jen a jen jeho věc.

Senátor Valenta: Zaměstnávání podle sexuální orientace?
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Senátor Ivo Valenta za Soukromníky

Připadá mi proto naprosto absurdní jakési přehnané řešení sexuality, a to zvláště v rámci pracovní roviny. Dočkáme se snad doby, kdy budou upřednostňovány některé konkrétní menšiny v rámci uplatnění na trhu práce? Dnes to mohou být homosexuálové, zítra například transsexuálové.

Vždyť je to naprostý nesmysl – zaměstnance si každý šéf firmy musí vybírat podle jeho kvalifikace, zájmu o práci, schopností a zkušeností, rozhodně ne podle toho, s kým sdílí ložnici! Není přece možné, aby se někdo při pohovoru ptal uchazeče o práci na sexuální orientaci!

Opravdu se nechci dočkat doby, kdy budeme mít nařízeny kvóty, na jejichž základě bude muset v každé firmě pracovat určité procento homosexuálů, kteří navíc tento fakt budou muset hlásit už u přijímacího pohovoru – případně homosexualitu předstírat, aby měli větší šanci, že danou pozici získají. Opravdu mám pocit, že podobné snahy jsou stupidní, směšné a trapné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): Zdravotní pojišťovny péči nezajišťují a ministr Válek to po nich nevymáhá

10:04 Dostál (Stačilo!): Zdravotní pojišťovny péči nezajišťují a ministr Válek to po nich nevymáhá

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke zdravotnictví.