Senátor Veleba: Pánové Chovanče a Stropnický, vyjádřete se, prosím! To je ta vaše připravenost pro boj s teroristy?

26.03.2016 14:25

Řidič Smetana šel za tykadla na billboardu sedět, prý ničil cizí majetek. Prý „umělci“ ze Ztohoven ukradli prezidentskou standartu a chodí po svobodě. Kalousek zase chodí po Poslanecké sněmovně s plackou příslušníka neonacistického praporu Ajdar. Vskutku vzory – a kdo nesouhlasí, je xenofob.

Senátor Veleba: Pánové Chovanče a Stropnický, vyjádřete se, prosím! To je ta vaše připravenost pro boj s teroristy?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPO Jan Veleba

Často ve svém okolí slýchám, kam to u nás spěje. Dovolím si proto začít mini-exkurzem. Tím základním, co se stalo po listopadu 1989 (je otázka, zda to byla skutečná revoluce), byla porážka hodnotových systémů starého režimu a etablování nových. Mezi ně patří především vzorce jednání a chování představitelů a nositelů toho kterého řádu, především politiků, jež pak přebírají a napodobují masy občanů, především mladých lidí. To je normální a přirozené. Co však normální už není, je hluboký úpadek a dekadence hodnot, které nám vnucuje část vrcholné politické scény za tichého přihlížení, což se rovná souhlasu, premiéra Sobotky. Je třeba připomenout jeho výrok „jedny trencle tento národ unese“, který uvedl na twitteru po akci Ztohoven na Pražském hradě. Velmi pozoruhodné od předsedy vlády.

Řeč je o Kalouskovi, Langšádlové, Laudátovi, Štětinovi, tedy o TOP 09, ale třeba i o Putnovi z Univerzity Karlovy a jeho velkém citu pro demokracii, když počmáral letáky docenta Robejška zvoucí na besedu s ním. Inu demokrat z Filozofické fakulty Univerzity Karlovy. Pan prezident Zeman udělal dobře, že toto individuum nepustil do staroslavného Vladislavského sálu na oslavu státního svátku. Zatím poslední akce pražských „demokratů“ se konala o dnešní noci, kdy  hrdinové pod rouškou tmy poškodili několik desítek čínských vlajek na Evropské třídě. Jsou zde vyvěšeny před pondělním příletem čínského prezidenta. Stejně byly vyvěšeny, když byl ve Washingtonu, nebo v Londýně, kde ho královna dokonce svezla ve zlatém kočáře, který je používán při korunovací britských králů. Když sáhneme do historie, tak zjistíme, že takhle nějak začínal v různých zemích Evropy fašismus – strhávání vlajek, ničení státních symbolů. Zpočátku vždy tajně pod rouškou noci (Německo, Itálie, Španělsko, Řecko).

Po naší zemi, pardon po Praze, se pomalu rozlézá netolerance, nenávist k nositelům odlišných názorů a prosazování pouze toho jediného a správného názoru, o kterém se nediskutuje. Ty, kdo to organizují, jsem částečně uvedl, ale přičiňují se i další – tzv. pražská kavárna, pravdoláskaři, nově sluníčkáři. Jsem ale přesvědčen, že krádeže státních symbolů, ničení státních vlajek, opěvování pochybných individuí (Savčenková, Pussy Riot) není cesta, kterou by si zvolil český člověk. Soudím tak nejenom ze znalosti občanského terénu mimo Prahu, ale také podle toho, jak Kalousek pomalu a jistě táhne svoji stranu mimo Parlament, už se blíží pěti procentům.

Aby ale odvedli pozornost od sebe, tak nálepkují Konvičku, Okamuru a další jako šéfy extrémistických hnutí. Proti TOP 09 jsou to ale jenom beránci. Okamura, já a další jsme označováni za xenofoby, komunisty, ba dokonce ruské špiony. Jsou nám udělovány různé anticeny, jsme blokováni na facebooku atd. Ne Okamura, Konvička a další – ale Kalousek a spol., to je hlavní proud nesnášenlivosti, nenávisti a xenofobie. S oblibou při těchto příležitostech říkám – jak ctěná libost. Všechno to, co zde uvádím, by byl velký problém, který by mohl skončit velkým průšvihem, kdyby… Kdyby tu nebyl jeden fenomén a tím je prezident republiky Miloš Zeman. Fenomén, se kterým se všichni ti „demokraté“ a nositelé jediného správného názoru nehodlají smířit a ve vlnách mobilizují a útočí. Útočí, leč výsledek se nedostavuje, ba naopak, prezident už má podporu 70 % občanů a vypadá to, že bude hůř. Nikoliv však pro prezidenta.

Závěrem vyjímám z e-mailu, který jsem obdržel od jedné občanky před dopsáním tohoto článku:

Vážený pane senátore,
musím se vyjádřit k vandalismu, který se odehrál dnes v noci v Praze. Je poškozeno velké množství čínských vlajek v mnoha ulicích. Jak je možné, že toto bylo možné realizovat? Cožpak policie v Praze v noci spí? Vždyť taková akce se neodehrála během minuty, ale zabrala jistě hodně času. Ministr vnitra a ministr obrany se v týdnu vyjádřili, že je u nás díky teroristických akcím, které se odehrály v Bruselu vyhlášen stupeň číslo jedna ohrožení a ve městech, hlavně v Praze hlídkují nejen policisté, ale i vojáci a hlídají hlavně okolí letišť, metra a dalších strategických míst. Vzhledem k tomu, že vlajky jsou poškozeny i na ulici, která vede k letišti Václava Havla, tak kde jsou ti hlídkující vojáci? Myslím, že by to měli ministři vnitra, obrany i policejní prezident vysvětlit, jak je možné, že k tomuto hanebnému činu došlo a v tak velkém rozsahu. Kdyby vandalové namísto poškození vlajek v předmětných ulicích uložili v noci na tato místa výbušné systémy, tak už je dnes půl Prahy v povětří. Takhle si ministři vnitra a obrany představují zvýšenou ostrahu? To si z nás dělají legraci ? 

Můj závěr: pánové Chovanče a Stropnický, vyjádřete se, prosím!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

6:04 Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k náhradám ministra Beka za bydlení.