Senátorka Dernerová: Myslím, že budoucí ministr toho bude mít hodně co na práci

20.04.2017 15:45

Projev na 6. schůzi Senátu dne 20. 4. 2017

Senátorka Dernerová: Myslím, že budoucí ministr toho bude mít hodně co na práci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dětská neuroložka a senátorka Alena Dernerová

Děkuji, paní předsedající, pane ministře, kolegyně, kolegové. Zároveň se chci omluvit, protože jsem přijela pozdě, opět cesty jsou nevyzpytatelné, jako cesty Páně. Nutno říci, že v podstatě jsem ráda, že jsem se dostala do rozprouděné debaty. Chtěla jsem dát také návrh na schválení ve znění postoupeném Poslaneckou sněmovnou. Je to opravdu, jak to říkal vzácný kolega Honza Žaloudík, prostě situace je prekérní, protože pojišťovny jsou tady, aby přerozdělovaly tu zdravotní daň, která se už jednou vybrala. Takže jsou také přerozdělovny finančních prostředků, nicméně tedy je tady určitý počet pojišťoven, i když já bych plédovala za menší množství pojišťoven, trošku jiný systém, ale to bude na nové vládě, aby do toho sáhla hned po tom, co zasednou do svých židlí a křesel.

V současné době si myslím, že to, co teď se nabízí, nebo co nabízí tento zákon, je spravedlivé. Je to spravedlivé vůči Všeobecné zdravotní pojišťovně, protože ta má největší počet právě těch starých a hodně nemocných pacientů. Ti odčerpávají z toho pojištění obrovské množství finančních prostředků. Takže aspoň částečně se jim to vrací, protože to, co se vrací, je v rámci toho rozpočtu té pojišťovny kapka v moři. Takže podporuji tento návrh a doufám, že budoucí vláda se postaví čelem k problémům, bude jich hodně, protože teď jsem slyšela, že sestřičky v Karlovarském kraji demonstrují před krajským úřadem, protože krajská zdravotní nemocnice v Karlových Varech jim nepřidala, měly dostat přidáno jako ve státních nemocnicích. Myslím, že budoucí ministr toho bude mít hodně co na činění a na práci.

Práci zdar. Prosím, prohlasujme tento návrh zákona. Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.