Senátorka Horská: Vliv lidí, kteří pohrdají demokracií, dnes sílí

28.06.2018 8:35

1. místopředsedkyně Senátu Miluše Horská včera vystoupila na dvou pietních akcích. V areálu pankrácké věznice připomněla význam Milady Horákové a kritizovala jmenování vlády s podporou KSČM.

Senátorka Horská: Vliv lidí, kteří pohrdají demokracií, dnes sílí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředsedkyně Miluše Horská

„Milada Horáková byla příkladem vlastenkyně, příkladem poctivého člověka. Dnes by se jí na naši zemi nepohlíželo lehce. K moci se derou komunisté, kteří se nezdráhají tvrdit, že její přiznání bylo dobrovolné, a kteří si myslí, že Milada Horáková dělala „protistátní činnost“. Měli by přitom zde klečet a prosit o odpuštění. Vězme, že je mezi nimi stále ještě dost takových, kteří pohrdají demokracií. A jejich vliv sílí; tento pohled obzvlášť bolí,“ uvedla 1. místopředsedkyně Senátu v místě, kde byla Horáková před 68 lety popravena. Přepis projevu M. Horské najdete na webu Senátu ZDE.

Den památky obětí komunistického režimu si Miluše Horská dopoledne připomněla společně se stovkou účastníků u pomníku Olbrama Zoubka na pražském Újezdě. Už tam místopředsedkyně Senátu kritizovala rozhodnutí prezidenta jmenovat vládu opřenou o hlasy KSČM v Den památky obětí komunistického režimu. „Nechali jsme vše dospět příliš daleko. Trestní stíhání nelze přesouvat o čtyři roky jen proto, že se vztahuje zrovna na premiéra. Jsem tady za Senát, který má ještě zdravý rozum, sílu a ozývá se, ale jeho hlas není tak silný jako ten poslanecký. Mlčet ale nelze. Nechci komunisty u moci. Ani ty současné, ani ty, kdo s nimi vyli a dnes se k tomu nemají. Má země nesmí být znovu skanzenem podivné ideologie, která v ničem nedává logiku,“ uvedla nejvýše postavená žena Senátu. Také záznam tohoto vystoupení je na senátním webu (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

14:07 Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

Europoslanci dnes schválili vylepšená opatření pro dovoz, vývoz a tranzit střelných zbraní, jejich k…