Senátorka Kovářová: V Senátu není žádný podvýbor či komise pro rodinnou problematiku

13.10.2022 10:06 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k prvnímu dni v Senátu.

Senátorka Kovářová: V Senátu není žádný podvýbor či komise pro rodinnou problematiku
Foto: Archiv VR
Popisek: JUDr. Daniela Kovářová

Normální Daniela začala první kolo rozhovorů se svými budoucími kolegy

Včera jsem se z iniciativy předsedy poslaneckého klubu ODS Marka Bendy a za jeho přítomnosti sešla s předsedou senátorského klubu ODS Zdeňkem Nytrou. Hned na začátku jsem pánům sdělila své jasné stanovisko, že o členství v žádném klubu nežádám ani o něm nejednám, že to pro mne vůbec není priorita těchto dnů. A že to také nemůže být tématem naší schůzky. Prioritou jsou pro mne tyto dny úplně jiné věci, a to programové, za něž jsem byla zvolena jednou nezávislou senátorkou. Proto mne nyní zajímá především to, kdo bude ochoten podpořit mne v tématech, která jsou pro mne důležitá. Jedním z nich je péče o normální rodinu. Vyslovila jsem podiv nad tím, že v Senátu není žádný podvýbor či komise pro rodinnou problematiku, a oznámila jsem, že budu usilovat o zřízení podvýboru s touto náplní. Oba pánové pro tuto mou prioritu projevili pochopení. Stejné porozumění jsem v této věci dnes nalezla i u senátorky Jitky Chalánkové a senátora Tomáše Jirsy.

I nadále povedu rozhovory se zaměřením nikoli na procedurální a organizační záležitosti, které mě nyní nezajímají, ale právě na obsahová témata, se kterými jsem kandidovala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…