Senátorka Šípová: Jak ušetřit na energiích?

05.02.2023 16:21 | Ze sítí

Informace na facebookovém profilu k inovacím ve stavebnictví

Senátorka Šípová: Jak ušetřit na energiích?
Foto: Piráti
Popisek: Adéla Šípová

Problém, který dneska trápí každého z nás. Náklady na bydlení pořád rostou. Potřebujeme tedy nejen okamžitá řešení, s nimiž musí občanům pomoci stát, ale musíme myslet taky na budoucnost.

Anketa

Jak zatím hodnotíte kroky zvoleného prezidenta Petra Pavla?

3%
95%
hlasovalo: 30584 lidí

Jsem hrdá na to, že právě u nás na Kladensku vědci a vědkyně ve výzkumném centru UCEEB pracují na tom, abychom byli co nejvíce soběstační a nezávislí na dovážených surovinách. 16 výzkumných týmů a 6 vědecko-výzkumných oddělení se zde totiž specializují na inovace ve stavebnictví, které umožní co nejmenší energetickou spotřebu budov.

Pracují s akumulací tepla a chladu, navrhují možnosti hospodaření s dešťovou a odpadní vodou, vyvíjí stavební prvky z recyklovatelných a udržitelných materiálů, testují přelomové zdroje zcela obnovitelného tepla. Snaží se, aby všechna řešení byla co nejefektivnější a cenově dostupná, šetrná k přírodě, poskytovala uživatelům zdravé vnitřní prostředí a pohodlí a podporovala trvale udržitelný rozvoj společnostI.

Možná jste už slyšeli o systému S.A.W.E.R., který v pouštních podmínkách vyrábí vodu ze vzduchu. Ale asi jste jako já nevěděli, že vznikl právě tady!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Baxa: Novela zákona zřizuje nový registr umělců

6:23 Ministr Baxa: Novela zákona zřizuje nový registr umělců

Vláda projednala legislativní ukotvení statusu umělce. Hlavním cílem předloženého návrhu je předevší…