Senátorka Zwyrtek Hamplová: Stále se věnuji tématu aplikace práva v době tzv. covidové

27.05.2024 23:07 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k době covidové.

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Stále se věnuji tématu aplikace práva v době tzv. covidové
Foto: Archiv PL
Popisek: Senátorka Jana Zwyrtek Hamplová

Stále se, stejně jako řada kolegů, věnuji tématu aplikace práva v době tzv. covidové, a jak snadné ho bylo zneužit proti občanům bez možnosti rychlé obrany, ač jsme jako advokáti dělali, co jsme mohli - snad i nejvíc v Evropě. Byli jsme navíc (a často ještě dnes jsme) za výkon své práce často terčem hrubých urážek - a až čas ukázal, že jsme měli prostě pravdu. Nechceme, aby toto fatální selhání nejen aplikace práva bylo zapomenuto, a nedej Bůh, aby se ještě někdy něco podobného opakovalo. Je proto potřeba o tom mluvit, ale nejen to - je nutné přijít s myšlenkami, co se musí stát v naší legislativě, aby se nic podobného, tedy de facto zneužití práva k jasnému bezpráví, nemohlo už nikdy opakovat. Proto jsou semináře tohoto druhu více než třeba, a proto nikdy neodmítnu na nich jako přímý účastník všeho, a dnes i jako senátorka, vystoupit, a tyto věci jasně pojmenovat. Bude mi ctí setkat se s řadou dalších kolegů, s nimiž mne právě tato doba odborně sblížila.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Důrazně doporučujeme očkování proti chřipce a covidu

21:03 Ministr Válek: Důrazně doporučujeme očkování proti chřipce a covidu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k očkování.