Šimral (Piráti): Letní tábory v Kozojedech budou v moderním prostředí, děti budou bydlet i v nových chatkách

27.06.2022 14:32

Pražští radní dnes odsouhlasili záměr veřejné zakázky na celkovou rekonstrukci táborové základny Kozojedy u Kolína, kterou zřizuje hlavní město Praha a provoz zde zajišťuje Dům dětí a mládeže Jižní Město.

Šimral (Piráti): Letní tábory v Kozojedech budou v moderním prostředí, děti budou bydlet i v nových chatkách
Foto: praha.pirati.cz
Popisek: Vít Šimral

Obnova se uskuteční v letošním a příštím roce a financována bude z pražského rozpočtu v předpokládané hodnotě necelých 18 milionů korun bez DPH. 

Anketa

Je zákrok Fialovy vlády proti cenám energií dostatečný?

0%
98%
hlasovalo: 25850 lidí

„Areál v Kozojedech je využíván už od roku 1965 a od té doby prochází dílčími úpravami a údržbou, což je neefektivní a ekonomicky daleko náročnější než kompletní rekonstrukce. Chystanou obnovou chceme dětem především zajistit bezpečné prostředí pro trávení jejich volného času a zároveň zatraktivnit areál tak, aby odpovídal běžným standardům dnešní doby,” uvedl pražský radní pro oblast školství Vít Šimral.

V plánu je obnova táborové základny, kterou tvoří tři budovy a dvanáct chatek. Objekty kuchyně a ubytování personálu budou kompletně opraveny a součástí prací bude i nový přístřešek s pultovou střechou u kuchyně. Stávající budova sociálního zařízení bude naopak odstraněna a nahradí ji nový objekt, kde navíc bude prostor i sklad.

Demolice čeká i stávající chatky, na jejichž místě vzniknou nové s dřevěnými nosnými konstrukcemi a dřevěným obkladem. Areál bude nově napojen také na tlakovou veřejnou kanalizaci a zároveň bude instalována přípojka vody, nový areálový rozvod vody i rozvody elektřiny. Celý areál bude v neposlední řadě osazen oplocením z dřevěných výplní a výplní z drátěného pletiva. Součástí stavebních prací jsou také venkovní úpravy.

Předpoklad zahájení zadávacího řízení je červen 2022, samotná rekonstrukce je v plánu v letech 2022 a 2023.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

11:17 Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání o důchodové reformě na Pražském hradě