Šimral (Piráti): Pražská výprava bude reprezentovat na Letní olympiádě dětí a mládeže 2021

06.10.2020 19:09

Na základě pozvání hejtmana Olomouckého kraje k účasti pražské výpravy na Hrách X. letní olympiády dětí a mládeže České republiky 2021 v Olomouckém kraji, které se konají ve dnech 27. 6. až 2. 7. 2021, byl Radou hl. m. Prahy schválen materiál pro předpokládané výdaje.

Šimral (Piráti): Pražská výprava bude reprezentovat na Letní olympiádě dětí a mládeže 2021
Foto: praha.pirati.cz
Popisek: Vít Šimral

Republikové hry Olympiády dětí a mládeže se konají pod přímou patronací Českého olympijského výboru jednou za dva roky, samostatně letní a zimní. Jejich program tvoří sportovní soutěže a v doplňkové míře i umělecké soutěže ve vymezených kategoriích žáků základních škol. Sportovní část musí respektovat soutěžní pravidla a řády sportovních svazů. Mladí reprezentanti čtrnácti krajů nastoupí na olympijský stadion, složí olympijskou přísahu, jsou svědky obřadu zapalování olympijského ohně a vztyčování olympijské vlajky, dostávají olympijské medaile, bydlí v olympijské vesnici. Účastníci, sportovci z různých krajů České republiky, tak mohou prožít emotivní atmosféru velmi podobnou skutečným olympijským hrám.

„Reprezentace hlavního města Prahy se doposud zúčastnila všech ročníků letních a zimních olympiád dětí a mládeže, které se v letech 2003 až 2020 konaly. Na letních olympiádách měly výpravy Prahy výrazně lepší výsledky než na zimních hrách. Na posledních letních hrách v Libereckém kraji vybojovali pražští sportovci historicky první zlatou medaili v celkovém hodnocení krajů. V dlouhodobém hodnocení účasti krajů na všech předešlých olympiádách je Praha z hlediska úspěšnosti na druhém místě mezi všemi kraji České republiky,“ zmínil radní hl. m. Prahy pro oblast sportu Vít Šimral.

Sportovní program tvoří sporty povinné, volitelné z olympijských sportů a volitelné z neolympijských sportů dle prostorových a kapacitních možností pořádajícího kraje. Snahou každého kraje je vyslat maximum sportovců, horní hranice je stanovena dle vyhlášení organizátora.

Předpokládané výdaje na zajištění účasti hl. m. Prahy na Letní olympiádě dětí a mládeže 2021 jsou 3 500 400 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

15:14 Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL