Šimral (Piráti): Pražské sportovní kluby připravily tréninky pro děti z Ukrajiny

29.03.2022 6:37 | Tisková zpráva

Válečná agrese Ruska na Ukrajině zasahuje i do světa sportu, a proto se mnoho pražských sportovních organizací rozhodlo poskytnout pomoc dětem, které jsou nuceny utíkat před válkou do Česka.

Šimral (Piráti): Pražské sportovní kluby připravily tréninky pro děti z Ukrajiny
Foto: praha.pirati.cz
Popisek: Vít Šimral

Kluby se společně s hlavním městem rozhodly spustit projekt sportovních tréninků pro Ukrajince. Přehled všech nabídek je umístěn na portálu ZDE.

Pražské sportovní organizace se rozhodly pomoci v současné uprchlické krizi otevřením tréninků ukrajinským sportovcům, díky čemuž si tak děti mohou buď vyzkoušet nový, nebo pokračovat dále ve svém oblíbeném sportu i v české metropoli.

„Situace na Ukrajině nám není lhostejná, a proto se snažíme co nejvíce pomoci ukrajinským rodinám, které utekly před válkou. Především usilujeme, aby se tady děti adaptovaly a zapomněly na extrémní situaci, která v jejich zemi teď panuje a negativně ovlivňuje jejich psychický stav. Ve spolupráci s pražskými sportovními kluby a spolky chceme touto aktivitou poskytnout ukrajinským dětem možnost odreagování se prostřednictvím jejich oblíbeného sportu,“ řekl radní hl. m. Prahy pro oblast sportu Vít Šimral.

Veškeré volné termíny a další informace mohou lidé naleznout v češtině i ukrajinštině na webovém portálu ZDE. Na platformě „Sportovní tréninky pro děti z Ukrajiny“ mohou jednotlivé organizace vytvářet různé nabídky, čímž se možnosti výběru sportu stanou přehlednější a ucelenější.

Hlavní město zároveň děkuje všem pražským sportovním klubům a spolkům, které se tímto způsobem rozhodly pomoci dětem ukrajinských uprchlíků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice