Šimral (Piráti): Pražský Wannado Festival opět nabídne možnost vyzkoušet nové sporty

31.08.2021 6:37 | Tisková zpráva

Rada hl. m. Prahy schválila poskytnutí individuální neinvestiční účelové dotace ve výši 200 tisíc korun na podporu projektu Wannado Festival.

Šimral (Piráti): Pražský Wannado Festival opět nabídne možnost vyzkoušet nové sporty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Šimral

Jedná se o největší sportovní náborovou akci v České republice, jejímž cílem je vedle plošného zapojení široké veřejnosti do sportovních a volnočasových aktivit také osvěta a představení sportu jako součásti zdravého životního stylu.

„Tato akce umožňuje rodinám a široké veřejnosti zažít a vyzkoušet si maximum sportů v jeden den na jednom místě. Na festivalu se objeví mnoho zajímavých projektů podporující pohyb a zdravý životní styl, dále možnost získat klíčové informace od sportovních lékařů, fyzioterapeutů či psychologů. Děti naopak ocení příležitost setkat se se svými hrdiny, mistry světa či medailisty a nechat se inspirovat. Sport je důležitou prevencí mnoha civilizačních chorob a je proto důležité udržovat sebe a své děti aktivní a fit,” uvedl pražský radní pro oblast sportu Vít Šimral.

Tradice sportovního náborového festivalu začala v roce 2011 a od té doby si prostřednictvím Wannado Festivalu v Praze našlo cestu do sportovních a volnočasových klubů bezmála 11 000 dětí a mládeže. Každoročně se na akci v Praze prezentuje v průměru 140 sportovních klubů a zúčastní se jí průměrně 13 000 návštěvníků.

Festival se i letos uskuteční v prostorách Branické louky a to již 4. září od 10:00 hodin, kde se návštěvníci mohou opět těšit na sportovní aktivity, překážkové dráhy, soutěže, exhibiční vystoupení a osobnosti ze světa sportu v čele s Jaromírem Jágrem, Radkem Štěpánkem a Janem Železným. Vstup je pro všechny návštěvníky zdarma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Fischer: Prezident Miloš Zeman mařil úsilí vlády a Parlamentu u Vrbětic

14:02 Senátor Fischer: Prezident Miloš Zeman mařil úsilí vlády a Parlamentu u Vrbětic

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Vrběticím.