Šimral (Piráti): Rodiny s dětmi se nejspíš domů na Ukrajinu v nejbližší době nevrátí

16.03.2022 15:18

Praha vytvořila informační leták a zřídila kontaktní linku pro pomoc s umisťováním dětí uprchlíků do škol

Šimral (Piráti): Rodiny s dětmi se nejspíš domů na Ukrajinu v nejbližší době nevrátí
Foto: praha.pirati.cz
Popisek: Vít Šimral

Hlavní město Praha intenzivně řeší otázku ohledně pomoci ukrajinským uprchlickým rodinám nejen v rámci zajištění dostatečných ubytovacích kapacit, ale také se především snaží o ulehčení postupu spojeného s možností pokračovat uprchlickým dětem v jejich vzdělání. 

Anketa

Vede si Petr Fiala ve funkci premiéra dobře?

4%
95%
hlasovalo: 69687 lidí
Město proto vytvořilo kontaktní linky a přehledné informace, jak v této věci postupovat a na koho se v jednotlivých městských částech obracet.

„V tuto chvíli už počítáme s dlouhodobějším scénářem, kdy se v průběhu letošního roku budeme snažit děti jazykově dovzdělat a vytvořit pro ně zázemí tak, aby mohly nastoupit do pražských škol a integrovat se do české majority. Je již evidentní, že se rodiny s dětmi domů na Ukrajinu v nejbližší době nevrátí, proto je z naší strany třeba, vytvořit jim podmínky pro adaptaci v nové zemi,” uvedl radní hl. m. Prahy pro oblast školství Vít Šimral.

Magistrátní odbor školství, mládeže a sportu vytvořil informační leták s přehledem nejčastějších dotazů a informací k umístění ukrajinských dětí do mateřských, základních a středních škol v hlavním městě Praze. Leták je k dispozici jak v českém, tak v ukrajinském jazyce, a je distribuován v asistenčních centrech, školách a v městských částech. S dotazy je možné se obracet na kontaktní telefonní linku: +420 236 005 901 či využít e-mail: skoly@praha.eu.

Letáky jsou k dispozici ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…