Školská komise ČSSD: Mocenské ambice zvítězily nad odpovědností k vlastním voličům

29.10.2013 21:47

Předsednictvo Ústřední školské komise důrazně odmítá snahy o rozbití jednoty ČSSD ze strany některých členů předsednictva vedených Michalem Haškem, Zdeňkem Škromachem, Jeronýmem Tejcem a Romanem Onderkou.

Školská komise ČSSD: Mocenské ambice zvítězily nad odpovědností k vlastním voličům
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Marcel Chládek

Záludný pokus odstranit legitimně zvoleného předsedu bezprostředně po vyhlášení výsledků voleb a bez možnosti vést o povolební situaci vnitrostranickou debatu zásadně poškodil obraz strany na veřejnosti, oslabil naši pozici při vyjednávání vládní koalice a navodil dojem, že je ČSSD řízena Milošem Zemanem. Mocenské ambice zvítězily nad odpovědností k vlastním voličům a respektem ke všem lidem, kteří se podílejí na formulování sociálnědemokratického programu. Jednostranným zásahem, který zcela opomíjí členskou základnu ČSSD, byly znevěrohodněny celé roky usilovné a dobrovolné práce odborných komisí ČSSD, včetně školské. Vyzýváme zmíněné členy vedení, aby okamžitě přestali ve snahách rozštěpit ČSSD a ukončili ataky na předsedu Bohuslava Sobotku. Vyzýváme členy a členky ÚVV, aby 10. listopadu 2013 jednoznačně podpořili své původní usnesení, ve kterém předsedu Sobotku nominovali jako kandidáta na předsedu vlády, a tím potvrdili jeho mandát vyjednávat o podobě budoucí vlády.

Petr Pavlík, předseda komise                                                                                                    

Marcel Chládek, stínový ministr školství

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…