Skopeček (ODS): Další zadlužování našich dětí v režii populistů a socialistů? Potřebujeme restart

11.09.2021 10:06 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k volbám do Poslanecké sněmovny.

Skopeček (ODS): Další zadlužování našich dětí v režii populistů a socialistů? Potřebujeme restart
Foto: Archiv JS
Popisek: Jan Skopeček

Do voleb zbývají přesně 4 týdny, po kterých máme konečně možnost ukončit vládu rozpočtové nezodpovědnosti. Nechceme-li další zadlužování našich dětí v režii populistů a socialistů, musíme restartovat zemi, osekat špeky státu, zastavit rozjetý vlak inflace a obrátit Česko na cestu k prosperitě.

Místo zdravých financí máme stamiliardové deficity, hrozivě se zadlužujeme a brzy nám hrozí náraz do dluhové zdi. Místo efektivního státu máme obrovskou armádu úředníků. Místo abychom všechny žádosti vyřizovali digitálně, dodnes obíháme úřady s papíry a čepicí v ruce. Místo investic do výstavby vysokorychlostních železnic a dokončení dálnic projídáme budoucnost v rouškovném a v dotacích vybraným dotačním narkomanům. Místo aby stát nechal živnostníky svobodně podnikat, dopředu je považuje za podvodníky a posílá na ně jednu kontrolu za druhou.

Jenže bohatství a prosperita ještě nikdy nevznikla z vyššího zdanění, o kterém blouzní Maláčová, ani z přerozdělování dotací v babišovském stylu. Místo stagnujícího nepružného a přebujelého státu potřebujeme zeštíhlit armádu úředníků, omezit nepotřebné agendy a vybudovat moderní digitální po Česko. Přesně za 4 týdny tohle všechno můžeme změnit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

16:21 Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

Novela energetického zákona LEX OZE II z dílny Ministerstva průmyslu obchodu (MPO), která zavádí sdí…