Sládek (SPR-RSČ): 21. srpen 1968

20.08.2018 13:05

Jaké nám z něj plyne poučení? Nezapomínat, neodpouštět

Sládek (SPR-RSČ): 21. srpen 1968
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Sládek

Kdo zapomíná a nepoučí se z minulosti, je dříve nebo později donucen si ji zopakovat. Agresor bude jiný, ale podstata problému zůstane. Pokud nebudou mladé generaci dostatečně vysvětleny události let 1938, 1948, 1968…. a ta straší generace si je bude i nadále hloupě idealizovat, kopeme si do budoucna vlastní hrob.

Nikdy neodpouštět, protože nepřítel si tento krok vždy vyloží jako naši slabost. Nevyzývám tímto k nenávisti vůči Rusům, Bulharům, Ukrajincům, Polákům, Maďarům, i když nás tehdy sprostě napadli. Není to o národnosti, ale o zrůdné ideologii. Komunistické ideologii. Dnes těžko přijde útok z Moskvy, ale jsme pod neustálým tlakem neomarxistického Bruselu a levicových vynálezů typu multikulturalismus, feminismu, znehodnocení tradiční rodiny, propagace deviací všeho druhu, dekriminalizace drog ... To všechno jsou projevy velmi vážné nemoci celé společnosti. Společnosti, která se řádně nevypořádala s minulostí.

PhDr. Miroslav Sládek

  • SPR-RSČ Miroslava Sládka
  • mimo zastupitelskou funkci

Nenechme se proto oblbovat místními rudoprdelníky, kteří vzpomínají na staré dobré časy, nic takového nebylo, ale ani neomarxisty dnes paradoxně pocházejícími ze Západu. Budoucnost máme jenom tehdy, pokud neztratíme paměť a zachováme tradiční hodnoty. Jinak se změníme v pouhá nevědomá a snadno ovladatelná zvířata, která "už zase ryjí držkou v zemi" (Karel Kryl).

Na závěr:
rok 1968 – 137 mrtvých během „dočasného“ pobytu okupačních vojsk do roku 1991 – 400 mrtvých
stovky lidí těžce a lehce zraněny
znásilnění
rabování

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…