Sobotka: Nový kabinet zahájil zcela novou etapu komunikace mezi vládou a kraji

27.02.2014 13:15

Vláda projednala se zástupci Asociace krajů ČR aktuální problémy regionů.

Sobotka: Nový kabinet zahájil zcela novou etapu komunikace mezi vládou a kraji
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Vláda ČR se dnes sešla na prvním společném jednání se zástupci Asociace krajů ČR, aby tak odstartovala pravidelná setkávání s hejtmany. Na jednání informovali hejtmané zástupce vlády o aktuální situaci v krajích v oblasti čerpání peněz z evropských fondů, stavu veřejných investic či úrovni veřejných služeb ve zdravotnictví, školství či dopravě.

„Nový kabinet zahájil zcela novou etapu komunikace mezi vládou a kraji tak, aby šlo o rozumnou spolupráci ve prospěch občanů naší republiky. Jak vláda, tak kraje mají zájem na tom, abychom zachránili co největší část z prostředků Evropské unie, které jsou ohroženy špatným hospodařením minulých vlád. Společně s kraji teď bude vláda hledat možnosti, jak prostředky z Evropské unie efektivně vyčerpat. Dalším důležitým tématem byla otázka stabilizace zdravotnictví v regionech. Urgentní je nyní řešení financování nemocnic po zrušení poplatku za hospitalizaci. Velmi rychle proto připravíme a projednáme dokument, který bude pro stabilizaci zdravotnictví stěžejní,“ řekl na tiskové konferenci předseda vlády Bohuslav Sobotka.

„Jménem asociace krajů oceňuji rychlost, se kterou pan premiér Bohuslav Sobotka vyhověl naší žádosti o společné setkání hejtmanů a nové koaliční vlády, a to záhy po získání důvěry Poslanecké sněmovny. Českou republiku spravujeme společně, a tak je pro nás významné, že po sedmi letech velmi složité komunikace začínáme plnohodnotnou spolupráci s novou českou vládou, která povede k výsledkům, se kterými budou občani v daných regionech spokojeni,“ dodal předseda Asociace krajů ČR Michal Hašek 

Další společné jednání vlády a zástupců krajů se uskuteční ještě v první polovině letošního roku. Předmětem jednání bude mimo jiné diskuze o  přípravě státního rozpočtu pro rok 2015, financování sociálních služeb či fungování a rozvoj integrovaného záchranného systému.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Kuba: Až se v prosinci otevře dálnice, budou moci Budějčáci užívat i novou komunikaci

12:06 Hejtman Kuba: Až se v prosinci otevře dálnice, budou moci Budějčáci užívat i novou komunikaci

Slavnostním poklepem na základní kámen byla v úterý 23. dubna 2024 zahájena 6. etapa výstavby zanádr…