Solis: Další psychologické operace v horké fázi syrské krize

17.02.2016 4:28

Aktuálně se medii středního proudu šíří dezinformace o leteckých raketových útocích na nemocnici Ma’arat Al Numan v syrské provincii Idlíb, provozovanou neziskovou organizací Lékaři bez hranic.

Solis: Další psychologické operace v horké fázi syrské krize
Foto: Hans Štembera
Popisek: Daniel Solis

Ve městě Azáz poblíž turecké hranice , v provincii Aleppo, prakticky ve stejnou dobu došlo taktéž k zásahu dětské nemocnice a školy, která sloužila jako ubytovna pro uprchlíky, při kterém údajně zahynulo šest dětí. I zde není doposud zcela jasné, kdo na budovy útočil, nicméně je známo, že město bylo od soboty pod palbou tureckého těžkého dělostřelectva, které krylo Tureckem sponzorované teroristy působící v oblasti, proti postupu kurdských jednotek YPG, které hodlají odříznout tertoristy od zásobovacích cest z Turecka do Sýrie.

I česká media středního proudu, včetně ČT uvádí, že za útoky (podle svědků a agentury AFP) stojí ruské letectvo a syrské vládní jednotky. Obviněné strany toto nařčení nicméně popírají, což samozřejmě v komentářích České televize a dalších štavých medií u nás i v zahraničí již nezazní. ZDE (stopáž: 1:20 - 9:20)

Ruská media, například RT.com ZDE naopak zmiňují jednoznačné dementi příslušných orgánů. To ovšem není objektivní zpravodajství, ale čirá pro-ruská propaganda, uslyšíme v takových případch okamžitě z řad protirusky orientovaných skupin. Inu, Quod licet Iovi, non licet bovi.

Stáváme se opět svědky toho, že jak se situace na Syrském bojišti vyostřuje - tentokrát hrozbou pozemní invaze Turecka a Saudské arábie, rozjíždí se opět rozsáhlá psychologická operace manipulace veřejného mínění. Je proto nutno připomenout nedávné bombardování nemocnice v afghánském Kundůzu, provedené vzdušnou podporou speciálních jednotek Spojených států amerických 3. října 2015. Toto bombardování zanechalo na místě 42 mrtvých, 33 nezvěstných a 30 zraněných.

VIDEO

Odveta za tuto blamáž usamerických vzdušných sil přišla záhy. Admirál Kirby z ministerstva obrany SSA v tiskové konferenci konané dne 29 října 2015 uvádí, že Rusové taktéž bombardovali jakousi, blíže neurčenou nemocnici. Nicméně tehdy nebyl schopen upřesnit, kde k bombardování došlo.

Záběry z této zoufalé tiskové konference patří k největším ostudám současné Obamovy vlády, viz následující video:

VIDEO

(Toto vide lze shlédnout se slovenskými titulky ZDE.)

Není divu, že tato blamáž, stejně tak jako ostuda utržená za útok na nemocnici v Kunduzu, představuje vítanou inspiraci pro vhodnou psychologickou operaci vedenou proti Rusku a Sýrii. Naštěstí tyto země nedisponují obdobnými lidskými zdroji, jaké mají k dispozici Spojené státy americké v osobě admirála Kirbyho, nebo 4. letky speciálních operací usamerického letectva. Takže tato psychologická operace pravděpodobně zůstane bez odezvy. To ale obětem bombardování již život nevrátí. Opět nelze než pomyslet na osvědčené přísloví "zloděj křičí: chyťte zloděje!", které v současné situaci musí znít "vrah kričí: chyťte vraha!"

Podlé vražedné akty teroristů a jejich sponzorů aochránců, zejména Turecka, Saudské arábie, Kataru, za blahosklonné součinsti Spojených států amerických, Izraele, Jordánska, Francie a Velké Británie  je nutné v každém případě a v každém okamžiku pojmenovat a odsoudit!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…