Somr (ODA): České koalice hodily domácí podnikatele přes palubu

22.11.2020 9:25

Ve hře, kdo se komu za co pomstí, pomohla ODS jednou s Piráty, jednou s ANO schválit daňovou rošádu, která malým a středním podnikatelům téměř nic nepřináší a stát zadlužuje tak, že české firmy mohou zapomenout na podporu svého státu.

Somr (ODA): České koalice hodily domácí podnikatele přes palubu
Foto: Archiv ODA
Popisek: Místopředseda ODA Zdeněk Somr

A to na mnoho let. 

ODS se podepsala pod zvýšení deficitu rozpočtu v příštím roce o dalších cca 130 miliard a podobné to bude i v dalších letech.

ODS tím dala jasně najevo, že nepředpokládá, že by po volbách v příštím roce byla ve vládě. Jen blázen by dopustil takový rozval státního rozpočtu, kdyby si myslel, že ho bude muset řešit.

Jistotou se stalo pouze to, že po rozvalu státního rozpočtu nebude stát mít žádné peníze na podporu rozvoje země po skončení koronavirové krize. Zkušenost však říká, že všechny úspěšné evropské země od 2. světové války stály na úspěších a rozvoji domácích malých a středních podnikatelů (nejlepším příkladem je německý hospodářský „zázrak“ v druhé polovině dvacátého století). Vlády těchto zemí měly podporu rozvoje malých a středních firem vždy jako prioritu. České koalice na jedno hlasování hodily domácí podnikatele přes palubu.

Převzato z profilu.

Článek byl převzat z Profilu RNDr. Zdeněk Somr

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

20:01 Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.