Somr (ODA): Rvali se o primátorský řetěz, pak utekli i z rady

06.11.2018 13:15

V nové pražské koalici tvořené Piráty, hnutím Praha sobě a Spojenými silami pro Prahu mohli Pražákům slibovanou práci pro město a jeho obyvatele naplňovat hned tři lídři kandidující na primátora. V radě ale nakonec usedne jen jeden.

Somr (ODA): Rvali se o primátorský řetěz, pak utekli i z rady
Foto: ODA
Popisek: Zdeněk Somr, místopředseda ODA

Další dva z volebních lídrů dali Pražákům sbohem a podfoukli Pražáky. Jan Čižinský (Praha Sobě) se radši vrátil na Prahu 7, o které před volbami tvrdil, že jí už dal do pořádku, a proto podle tohoto úspěšného modelu je schopen dát do pořádku i celé hlavní město. Laika napadá otázka, co tedy chce na té hotové Praze 7 vylepšovat? Odpovědí bude nejspíš ukázka té největší Čižinského dovednosti. Umění nechat někoho ve štychu. Nyní to předvedl Pražákům, předtím svým lidoveckým bratrům a sestrám, když v Praze kandidoval proti vlastní partaji. Jiří Pospíšil (Spojené síly pro Prahu, TOP 09) si pro změnu nejspíš jednoduše vzal kalkulačku a spočítal si, že je výhodnější zůstat na lépe placeném místě v Bruselu.

Absurdní korunu povolebním vyjednáváním pak nasadili oba volební lídři tvrzením, že díky tomu, že nezasedli v radě města, jejich uskupení v koalici posílila.

Takže nám tu zůstává jako sám voják v poli pan primátor Hřib, kterému rázem ubyli dva snaživí názoroví oponenti z předvolebních primátorských debat. A primátor Hřib by se tedy své životní příležitosti měl hbitě chopit a hned zítra začít s plněním svých předvolebních slibů. A mohl by začít pěkně od lesa. Věren svému jménu by se mohl obklopit tím slibovaným miliónem stromů. Nic nevadí, že prostým součtem a dělením i středoškolák dojde k výpočtu, že Praha nemá ve vlastnictví tak velkou a vhodnou volnou plochu, na kterou by se vešlo milión stromů, ale jak se říká, slibem nezarmoutíš. A že těch slibů před volbami padlo. Ty o digitalizaci, chytrých řešeních, transparentnosti…

Možná by bylo vhodné některé sliby propojit a hned se nabízí první velký projekt, který je hoden samotného pirátského primátora. Naprogramovat chytrou aplikaci, která by transparentně sledovala a zobrazovala, jak nám v Praze všechny ty nové stromy pěkně rostou a odpočítávala, kolik jich ještě zbývá vysadit do slibované miliónové pirátské mety. A pozor, milión stromů je přeci jen už pořádný kus lesa a každý správný hospodář ví, že v lese se musí zodpovědně těžit. Jen doufáme, že tentokrát nevyjde najevo, že na pozadí aplikace probíhá zodpovědná těžba, nikoli však dřeva, ale kryptoměny některým z pirátských poslanců.  I když chápeme, že předvolební sliby pro „zpovykané Pražáky“ budou něco stát.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

4:31 Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

Česká republika směřuje do války. Žene jí tam svými projevy a svými činy prezident Petr Pavel, premi…