Soukromníci: Premiér se nepoučil a situaci hrubě podcenil

17.10.2020 12:58

Komentář na facebookovém profilu k vládnímu řešení pandemie koronaviru

Soukromníci: Premiér se nepoučil a situaci hrubě podcenil
Foto: Soukromníci
Popisek: STRANA SOUKROMNÍKŮ ČESKÉ REPUBLIKY

Je evidentní, že záchrana "tisíců mrtvých" během jarní vlny COVID-19 byla souhra šťastných náhod, ne zásluha vlády. Premiér se však nepoučil, situaci hrubě podcenil a místo přípravy několika možných scénářů krmil veřejnost populistickými bláboly. I proto jsme nyní svědky překotných příprav, vyhrožování a paniky.

Vše nasvědčuje tomu, že vláda nenechá lidi umřít hlady, ale pro skutečnou podporu zasažených ekonomických subjektů nedělá vůbec nic. Pětistovka denně, půlka nájmu a uměle udržovaná zaměstnanost možná zabrání povstání a hladomoru, neřeší však akutní nedostatek hotovosti, protože na státem jištěné úvěry dosáhne málokdo.

Potřebujeme proto dál podnikat a úlohou státu je nastavit systém tak, aby i bez likvidačních omezení situaci zvládl. Vakcína totiž může být k dispozici za měsíc, ale také klidně až za dva roky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).