Soukromníci: V únoru znovu do ulic. Legrace ale bude méně

18.02.2017 10:03

Vzpomínáte si na loňský únor? Touto dobou byla v plném proudu kampaň Vítězný únor 2016, v které se Soukromníci snažili recesistickou formou upozornit na postupující erozi podnikatelských svobod, přibývající šmírování a smršť zákazů a regulací.

Soukromníci: V únoru znovu do ulic. Legrace ale bude méně
Foto: Strana soukromníků ČR
Popisek: Strana soukromníků ČR, logo.

Vyvrcholením kampaně byl průvod uspořádaný 25. února. Vedli ho milicionáři, účastníci nesli na transparentech hesla „S EET NA VĚČNÉ ČASY“, „ANI PARAGRAF NA ZMAR“, „ZÁKAZY ZA LEPŠÍ SPOLEČNOST“ a podobně. „Využili jsme toho, že první den kontrolního hlášení tehdy připadl na vskutku symbolické datum, tedy 25. února,“ říká předseda Strany soukromníků ČR Petr Bajer.

A letos ve stejný den vyrazí Soukromníci do ulic znovu – hodlají podpořit shromáždění na Václavském náměstí, které svolává Asociace podnikatelů a manažerů. I tato akce si klade ne zcela tradiční formou rozvířit diskuzi o tom, v jakém stavu je svoboda v České republice, co vše bylo v posledních několika letech zakázáno, přikázáno, regulováno či registrováno. „Ve velké většině máme stejný názor na situaci v České republice i na možné nebezpečí z toho pramenící. Proto je nutné využít každé příležitosti a upozornit na lidi, kteří se snaží krok po kroku omezovat demokracii a likvidovat drobné, malé a střední soukromníky.  Podporujeme tuto akci, která se bude konat 25. 2. 2017 na Václavském náměstí a v co největším počtu se zúčastníme,“ oficiálně vzkázal Petr Bajer pořadatelům.

Obě akce dělí jeden rok. A za tu dobu se toho událo docela dost. Realitou se stalo nejen kontrolní hlášení DPH, ale také elektronická evidence tržeb či plošný zákaz kouření v hospodách a restauracích. „Loni jsme použili nadsázku, recesi. S touto formou do jisté míry počítají i pořadatelé letošní akce. Nicméně skutečnost je taková, že moc do smíchu nikomu není. Vždyť jen pár dní poté odstartuje druhá vlna EET týkající se obchodníků…,“ připomíná Petr Bajer.

Akce se koná 25. února 2017 od 12.00. Více informací zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…