Stanjura (ODS): Covid komise podpořila naše návrhy na podporu živnostníků a malých firem

03.09.2020 22:41

Dočasná komise pro hodnocení účinnosti vládní pomoci v rámci covid dnes podpořila návrhy občanských demokratů na odpuštění sociálních odvodů malým firmám a odpuštění záloh na sociální pojištění živnostníkům až do konce roku.

Stanjura (ODS): Covid komise podpořila naše návrhy na podporu živnostníků a malých firem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zbyněk Stanjura

Po jednání komise to řekl její šéf Zbyněk Stanjura z ODS.

„Jsem rád, že jsem mezi kolegy v komisi našel podporu těchto dvou návrhů, se kterými jdeme na mimořádnou schůzi Sněmovny. Komisi je, na rozdíl od vlády, jasné, že dopady koronavirové krize neskončily s posledním srpnem a pro zachování pracovních míst je nezbytně nutné podporu nebo spíše záchranná opatření pro malé firmy a živnostníky prodloužit. V následujících měsících plánuji návštěvu několika podnikatelů, kteří mají s podpůrnými balíčky zkušenost, protože v terénu se toho dozvíte mnohem víc než od stolu v Praze. Věřím, že moje poznatky z návštěv konkrétních podnikatelů povedou k doporučením pro zefektivnění podpory pracovních míst,“ vysvětluje předseda covid komise a 1. místopředseda ODS Zbyněk Stanjura.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID-19

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace