Starosta Jiraský: Městský kamerový systém prošel modernizací

18.11.2020 19:58

Monitorovací středisko ve službě městské policie, foto Radek ŠtěpánVysoké Mýto provedlo modernizaci městského kamerového dohlížecího systému a doplnilo ho o další kamerový bod na náměstí Přemysla Otakara II.

Starosta Jiraský: Městský kamerový systém prošel modernizací
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Vysokého Mýta František Jiraský (Nezávislí)

„Získali jsme dotaci z Programu prevence kriminality Ministerstva vnitra České republiky. Uspěli jsme se žádostí na rekonstrukci stávajících čtyř bodů včetně ovládacího panelu a serveru, na který jsou data odesílána. Na základě požadavku městské policie jsme instalovali ještě jeden kamerový bod na náměstí Přemysla Otakara II.,“ řekl starosta František Jiraský. Ten pokrývá tu část náměstí, na kterou kamerový bod na budově městského úřadu nedosáhne.

„K původním kamerovým bodům, které mají teď lepší rozlišení, přibyl ještě jeden bod na náměstí na straně, kde je lékárna. Nyní můžeme monitorovat příjezdové ulice Pražská a Vladislavova a část náměstí, které jsme neviděli z kamerového bodu, který je na budově městského úřadu,“ řekl velitel městské policie Jaromír Antl.  Kromě modernizace kamerových bodů došlo i k modernizaci monitorovacího střediska, kde byla vyměněna obrazovka za větší.

Městský kamerový dohlížecí systém po modernizaci zahrnuje pět kamerových bodů a monitorovací pracoviště na obvodním oddělení Policie ČR ve Vysokém Mýtě a na městské policii. Jeden kamerový bod je umístěn na budově městského úřadu na náměstí Přemysla Otakara II., druhý na Hotelu Tejnora, třetí na sloupu veřejného osvětlení vedle městské knihovny, čtvrtý kamerový bod je na panelovém domě č. p. 713 v sídlišti Družba a poslední na domě č. p. 15 na náměstí Přemysla Otakara II.

Města ke kamerovým systémům přistupují různě. „V našem nejbližším okolí jsou města, kde mají desítky, někde i přes sto kamerových bodů. U nás jdeme jinou cestou a kamerový systém používáme jako součást širší prevence kriminality. V minulosti se díky záznamům podařilo odhalit pachatele přestupků i trestných činů,“ řekl starosta.

Modernizace městského kamerového dohlížecího systému stála přibližně jeden milion sto tisíc korun. Město na to obdrželo dotaci ve výši 650 tisíc korun v rámci Programu prevence kriminality na místní úrovni 2020 vyhlašovaného Ministerstvem vnitra ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

9:15 Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ochromení zdravého rozumu a pragmatického jednání …